Projekat “Pirotski brendovi, kvalitet-da, a kvantitet?” Grad Pirot – Konkurs za projektno finansiranje medija

07. novembar 2018. 06:00 Projekti Pirot Plus Online

Br. 7. Goran Popović, pomoćnik gradonačelnika. Dalibor Tošić, Kafana Boem, registrovani proizvodjač peglane kobasice.

Goran Popović, pomoćnik gradonačelnika u uvodu teme o pirotskim brendovima govorio nam je o projektu, ulaganjima Gradske uprave koja iz godine u godinu povećava sredstva u Fondu za poljoprivredu, izdavaja novac za subvencije, podstiče poljoprivredna gazdinstva.

U ovom "postu", prilogu, kako hoćete, izdvajamo najpre deo razgovora u kojem smo sa Popovićem razgovarali o sirovinama , proizvodnji peglane kobasice, plasmanu, uvodjenju u legalne tokove.

Posle iskustava od nekoliko godina, Sajmu peglane kobasice u Pirotu, nastupa na sajmovima u Srbiji, afirmaciji peglane kobasice u zemlji i inostranstvu, Popović smatra da se u narednom periodu moraju u zakonske okvire da uvedu mnogi detalji od nabavke sirovine, proizvodnje, plasmana, poslovanja preduzeća ili gazdinstava koji će proizvoditi peglanu kobasicu.

Nema podataka koliko se tona peglane kobasice proizvede u jednoj godini, s obzirom da se mnogi proizvodnjom bave u domaćoj radinosti. Uz to, malo je onih koji imaju registriovana preduzeća za proizvodnju ovog brenda i koji nastoje da pored kvaliteta imaju i obezbedjen kvantitet, kao preduslov ozbiljnog biznisa.

Jedan od retkih, ili jedini u Pirotu, a samim timi u Srbiji je Dalibor Tošić, vlasnik restorana Boem i budućeg Degustacionog centra koji je u izgradnji.

Razgovor sa Daliborom Tošićem realizovali smo u njegovom pogonu na temperaturi koja se razlikovala od spoljašnje. Bilo je "sveže"!

Evo tema i razgovora

O našem Projektu, sirovinama , kvantitetu ...

Ako se ulaže i planira, od peglane može da se živi ...

Kako sam počeo prozvodnju ...

Peglana osvaja tržište, marketing, sajmovi ...

Proizvodnju uvesti u zakonske okvire , ulagati u nove projekte, obezbediti i kvalitet i kvantitet

.....................................................................................

Krenuli smo sa Daliborom ka izlazu iz pogona. Tamo gde se "lanac" završava i priprema isporuka.

Bez ulaganja i novih planova , ulaganja i projekata, nema ozbiljnog posla

................................................................................................

Da, bila je ovo priča o pirotskom brendu o kojem se , ipak, najviše govori u zemlji i inostranstvu. Kada je Dalibor Tošić u pitanju, njegov primer na najbolji način odgovorio je na osnovna pitanja našeg Projekta. Kod Dalibora Tošića sve je poznato :


  1. Sirovine - da

  2. Kvalitet – da

  3. Kvantitet – da

  4. Nova ulaganja – da !


Bilo bi zaista dobro da u Pirotu ima još prozvodjača peglane koji će krenuti primerom vlasnika restorana Boem i budućeg Degustacionog centra.

Bilo bi dobro zbog toga što je to JEDINI NAČIN da se obezbede svi uslovi za kvalitet i kvantitet, da se ulaže da bi se i dalje radilo i živelo od proizvoda rada !

Bravo Dalibore !

................................................................................................

Peglanu kobasicu i njen "prodor" do mušterija, pratili smo često na našem Portalu.

http://www.plusonline.rs/zastita-geografskog-porekla-peglane-kobasice-prioritet/

http://www.plusonline.rs/kontrolisani-uslovi-proizvodnje-pirotske-peglane-kobasice-omogucena-legalizacija-proizvodnje-i-plasmana-na-trziste/

http://www.plusonline.rs/peglana-kobasica-najbolje-iz-srbije/

http://www.plusonline.rs/sajam-peglane-kobasice-najsajam-peglane-kobasice-najposecenija-manifestacija-u-regionu-video/

http://www.plusonline.rs/peti-sajam-peglane-drugi-dan-kesic-ce-nastaviti-da-pegla-a-nasti-malijat-ce-vec-od-sutra-biti-decko-koji-obecava/

http://www.plusonline.rs/sajam-peglane-kobasice-prevazisao-sebe-kvalitet-peglane-izuzetan-najbolji-medju-odlicnima-i-pobednik-sajma-goran-panic/