Kamera ne miruje! Nišava se narogušila, Kej pokisao, trgovi opusteli, Panta se raspričao

10. januar 2021. 14:40 Kamera ne miruje Pirot Plus Online

Rekao bih da je ovo postala redovna rubrika vikendom. Da vas i sebe ne izneverim. A znam da će i moj drug iz detinjstva dr Tomislav Stojanović, Piroćanac iz Kraljeva, i mnogi Piroćanci, Suza, Dragi Pavlov sa Islanda, Miroslava Živković iz Holandije, Ivana iz Kanade, Čoba Janjuš sa Floride i mnogi drugi, da ne nabrajam, ovo videti.

 (Mala digresija, naš gradonačelnik je pre neki dan uradio dobar marketing za onaj drugi portal gde radi ovaj pored prozora što je tamo pobegao "potrćko", kako ga zovem. Elem, kada smo već kod ljudi  koji nas prate iz "belog sveta"  poslaše mi moji drugari  da vidim, da je VV  u čestitki valjda za NG reklamirao ovaj "kum Portal" i rekao kako ga prate mnogi naši van zemlje. Bravo VV. Samo, prvo se raspitajte! Mada, sve razumem!)

     Bilo je negde oko 12h kada sam krenuo. Gradašnička reka nadošla, odnela je mnoge naše "tragove" iz korita. Nije bila dovoljno snažna da pokrene i onu kamionsku gumu koja stoji od pre neki dan. Nišava se malo "narogušila" mada, bojim se da će tek, ali i Gradašnička, Rasnička, Bistrica, Rogoz...

    Bilo je kiše, a i sneg će tek!

   Golemi mos' i dalje. Dakle, neka nedeljna tišina, za razliku na onaj prošli vikend kada je bilo mnogo sveta. Svuda, na Keju, ulicama, trgovima. Sada, vlažno, pada nešto ne liči ni na kišu ni na sneg. Setih se, onaj vic "Ma neka padaju g … ž …i žešće pitije, doodim!" E takvo je vreme. Mislim na sneg i kišu!

 Dakle, drugi video "trgovi naši pokisli…"

  Pisaću jednog dana i o tome! Ko kako od mojih kolega iz glavnog grada, ali i ostalih, tu nama bliskih gradova, doživljava Pirot i piše o Pirotu. Neki se uhvatili za ćilim, peglanu, kačkavalj, snimaju krkanluk, pretpostavljam da se "dobro jelo!" Drugi jedva čekaju sudsku hroniku, treći često šetaju Starom planinom, četvrti snimaju Karija Pešića, koji postade stručnjak i za rečene ćilime, peglanu i kačkavalj itd. Jedan od pirotskih junaka za beogradske "novinare i novinarčiće" je i onaj što živi na drvetu.

    Elem, video sam sandučar od šlepera na trgu kod Doma kulture (pogledajte objavu), Pre toga pomenuo sam u jednom trenutku da nema golubova. Video sam ih tamo pored parkiranog "vozila". Krenuo sam. Kada sam se približio...

   On! Panta. E sad, kada sam došao ajde. On ima neke svoje već vidjene priče. O svojoj slobodi, kolibi na drvetu, da ima četiri stana, a živi u pećini. "Deja vie" kažu Francuzi, (što nam se izmakoše sinoć u rukometu).

  Ali hajde, Panta

     Neka mešavina kiše i snega i dalje je padala. A potom su neka zrnca počela da dobuju po mojim promzlim rukama i pokisloj vetrovki!

      Da, Danijela Petrović, stajala je na ivici otvorenog sandučara s kesama punim odeće i obuće humanih Piroćanaca!

   U Radio sam došao pokisao, kao golubovi na trgu. 

  Sve imate na Portalu!

 Prijatan nedeljni ručak!