VAŠA PISMA! Kako leče kovid pacijente u Bolnici

20. decembar 2020. 20:03 Stavovi Pirot Plus Online

 

S<s…..94@gmail.com>                                                19.20/ 20.12.

19:06 20.14

to me

Poštovani g. Paunović,

S obzirom da ne postoji ni jedno drugo mesto za žalbe i pritužbe na rad kovid bolnice generalno, imam tu slobodu da Vama ispričam problem potencijalno  mnogih gradjana.

Pozitivna sam na kovid od 12.12, i hronični bolesnik koji boluje od dijabetesa i hipertenzije. U toku jučerašnjeg dana i jutros moj pritisak je išao do 200 sa 110 sa bolovima u grudima. Otišla sam u kovid ambulantu, a zatim i u atd.  Kao što možete videti iz priloženih dokumenata u atd sam otišla oko 12 i 20h. Tamo su mi odradili odredjene pretrage, a zatim zvali doktora internistu sa odeljenja da me pregleda. Doktor se nije pojavio do 17h, iako sam sve vreme imala idalje visok pritisak i bolove u grudima. A razlog tome je što ne postoji lekar internista koji je odredjen da silazi u atd i pregleda kovid pacijente koji imaju probleme sa srcem. Na kraju su me kovid pozitivnu poslali u prijemno gde me sa 4 metra "pregledao" doktor koji radi na internom odeljenju sa ne kovid pacijentima. Kontakt sa doktorom nisam ni imala, niti me pitao da li sam uzimala neke lekove u pokušaju da spustim pritisak. To je i normalno s obzirom da doktor ne radi s kovid pacijentima i nije bezbedno da on leci i pozitivne i negativne pacijente. Napisao mi je terapiju na slepo bukvalno na osnovu dokumenata koje su pisali ostali doktori. Pa se ja sada pitam, šta da je kojim slučajem došao neko sa predinfraktnim stanjem ili infarktom. Da li bi taj čovek imao šanse da preživi više od 4 sata čekajući da se doktori dogovore ko je nadležan da leči kovid pacijente, ili nisu ni oni odgovorni nego rukovodstvo bolnice koje nije odredilo doktora koji će da leči pacijente sa kovidom i srčanim problemima?

Inače moja rodjena sestra radi u bolnici i sve vreme dok sam ja čekala da dodje doktor ona je kontaktirala sa njima telefonom. Nisu znali šta da rade, svi su rekli da nisu nadležni i ne idu u atd da pregledaju pacijente. 

U prilogu vam šaljem moja dokumenta iz kovid ambulante i bolnice gde možete videti tačno vreme izdavanja izveštaja, kao dokaz. 

Slobodno možete objaviti priču, anonimno.

S poštovanjem.

………………………………….................................................................................

*Tekst i naslov objavljeni bez ijedne intervencije!