Upravni spor zaustavio rešavanje pristupnog puta na Sarlahu!!! Dokle?!

02. septembar 2020. 14:17 Gradska hronika Pirot Plus Online

Izgradnjom  Koridora 10 Pirot, naravno Srbija, Evropa sigurno, dobili su mnogo. Istočni krak ove saobraćajnice omogućio je bržu komunikaciju. Koristi su ogromne i nemerljive.

Mnogo je dobrih strana, koje su od izuzetne koristi, pomenuli smo. Medjutim, kada se rade tako veliki projekti, onda, naravno, ostaju i odredjeni problemi. Neki od njih se rešavaju, na primer uredjenje regionalnih puteva, izgradnja Sopotske petlje, a neki čekaju .

Imovina naših sugradjana koji na obodima Sarlaha imaju vikendice, kolibe, vinograde, izgradnjom tunela više nisu u prilici da iz starog tunela predju na levu stranu i stazama ili uskim atarskim putevima stignu do odredišta.

 U junu ove godine, očigledno da naši sugradjani više nisu mogli da zaobilaznim putem dolaze do svojih vikendica I vinograda, slali su mejlove, poruke, zvali su nas. Prilaz je onemogućen.

  Tako smo 19. juna bili na Sarlahu. Podsećamo!

VEROVALI ILI NE!!! Vlasnici vinograda na Sarlahu kroz kanalizacionu cev dolaze do svojim imanja. Druga mogućnost, kolima zaobilazno do Naplatne rampe i nazad!

Nešto kasnije u studio je došla naša sugradjanka.

VEROVALI ILI NE! (2) Za naše sugrađane vinogradi na Sarlahu još uvek predaleko! Ljubinka Nikolić: I dalje pišemo pisma!

Dušan Mijuk, prvi čovek na Koridoru 10, rekao nam je poodavno da je rešenje problema "sišlo" u Pirot. Da je "krenuo", kako to obično biva, upravni spor.

Aleksandar Golubović, iz Odseka za imovinske odnose objasnio je da je predmet u toku. Gradska uprava predložila je  alternativno rešenje.

Rešenje problema je na "dugačkom štapu". Zna se kako se i kojom "brzinom" rešavaju upravni sporovi. Da se nadamo da će ovoga puta dinamika biti bolja!