VEROVALI ILI NE! (2) Za naše sugrađane vinogradi na Sarlahu još uvek predaleko! Ljubinka Nikolić: I dalje pišemo pisma!

07. jul 2020. 11:58 Gradska hronika Pirot Plus Online

Pre dvadesetak dana, tačnije 19. juna bili smo podno Sarlaha, na nekadašnjem putu koji je vodio u vinograde. Naime, imovina  naših sugradjana koji na obodima Sarlaha imaju vinograde, vikendice, kolibe,  izgradnjom tunela, skoro da nije ostupna.  Vinogradari  više nisu  u prilici da iz starog tunela predju na levu stranu i stazama ili atarskim putevima stignu do odredišta.

 Evo reportaže koju smo objavili !

VEROVALI ILI NE!!! Vlasnici vinograda na Sarlahu kroz kanalizacionu cev dolaze do svojim imanja. Druga mogućnost, kolima zaobilazno do Naplatne rampe i nazad!

Juče je u našu Redakciju došla Ljubinka Nikolić, naša sugrađanka, koja kao i mnogi drugi, muku muči da stigne do svog vinograda. Donela je "gomilu" papira i priča je krenula. Podelili smo je u tri segmenta 

  Izdvojili smo i neke od dokumenata i fotograffija koje su naši sugradjani slali na različite adrese .

Jeste neko posebno vreme, korona, sve složenija epidemiološka situacija. Možda će se neko od onih koje ćemo zvati pozivati i na to, ali, evo obećavamo da ćemo pokušati.  Očekujemo, najpre, da će se Vladan Vasić, gradonačelnik zainteresovati za ovaj problem. Pokušaćemo  da razgovaramo sa Dušanom Mijukom, da prosledimo ovu reportažu premijerki Ani Brnabić,  potpredsednici Vlade i ministru Zorani Mihajlović.

Kada smo nedavno bili na licu mesta, Vidojko Panajotović je obećao da će pokušati da uspostavi kontakte sa ljudima iz Koridora.

Iskreno se nadamo da će se naći način da se put od Naselja Sarlah proseče, reši taj imovinski problem i ljudima omogući da tako ne samo stignu do svoje imovine, već da, kada zatreba i automobilom ili manjim kamionima dopreme sve ono što im je neophodno.