Skori završetak dva nova kružna toka u Pirotu. Saobraćajnica jedan uskoro pod asfaltom

16. mart 2017. 14:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

Izgradnjom kružnog toka kod kasarne Treći pešadijski puk u Pirotu, na raskrsnici ulica Srpskih vladara i Kozaračke, kao i kod Čegre, raskrsnica Kozaračke, Hajduk Veljka i Vojvode Putnika, posle nekoliko godina biće, u najvećoj meri, realizovana ideja izgradnje Drugog ringa, saobraćajnog prstena oko Pirota. Zatim slede saobraćajno-tehnička rešenja kod podvožnjaka u Djermu i trasiranje ulice prema Robnoj pijaci, ali o tome za sada ne možemo govoriti.

Vremenske prilike omogućile su da ovih dana počnu gradjevinski radovi. S obzirom da su regulisani imovinsko pravni odnosi, koji su bili najveća prepreka bržoj izgradnji kružnog toka kod kasarne, ovih dana se uveliko radi.

Saobraćajnica jedan u Industijskoj zoni Pirot je davno“izašla iz zemlje“. Trasa dužine 340 metara je tamponirana čvrstim materijalom i uskoro će biti spremna za asfaltiranje. Kišna kanalizacoija je uradjena, trenutno se sprovodi vodovodna mreža, a zatim će se postaviti ulična rasveta. Da podsetimo,vrednost radova je 44 miliona dinara, finansira grad Pirot.