Postavljanje kontejnera u selima se nastavlja

30. maj 2013. 12:35 Gradska hronika Pirot Plus Online

JP „Komunalac“ na Regionalnu sanitarnu deponiju odvozi semeće prema utvrđenom planu. Boban Tolić, zamenik direktora ovog javnog preduzeća, kaže da se smeće redovno odvozi i da se u sistem uključuju i sela sa teritorije opštine.


-Tokom aprila meseca izvezli smo na Deponiju 1.448,24 t otpada, što je otprilike prosek. Planiramo da na godišnjem nivou to bude i do 20.000 t , što će se prema ovom planu i ostvariti. Tome doprinosi i postavljanje kontejnera u selima. Danas stiže još 50 kontejnera, koji će biti najverovatnije postavljeni u selima Blato, Kostur, Mali i Veliki Suvodol i Barje Čiflik, videćemo koliko možemo da obuhvatimo sela. Namera nam je da obuhvatimo što više sela i da za dve do tri godine sva sela budu u sistemu orgnaizovanog odnošenja smeća i samim tim problem otpada rešimo – kaže Tolić.


U tridesetak sela postavljeno je 260 kontejnera, kaže Tolić.


- Sa ovom količinom, ukupno je 260 kontejnera u selima što je polovina u odnosu na broj kontejnera u gradu. To je veliki broj kontejnera i treba ih podići i isprazniti sa tridesetak različitih lokacija, ali to ide. Naplata je oko 50 odsto , što nije najbolje, ali nadamo se da će biti bolje. Po nalogu Oopštine uklanjamo divlje deponije kojih je 13-14 u selima, ali i taj posao ide po planu – dodaje Tolić.


Tolić kaže da će Komunalac u okviru svojih aktivnosti naredne nedelje organizovati akciju podele cvetnog rasada građanima.