Počelo asfaltiranje puta od manastira Sv.Ilija ka Planinarskom domu. U toku pripremni radovi od Kitke do naselja Prčevac

19. avgust 2021. 18:00 Kamera ne miruje Pirot Plus Online

Već nekoliko puta naša kamera zabeležila je tok radova iznad Pirota prema Palninarskom domu i Visočkim selima.   

Radovi napreduju, a na odredjenim lokacijama već ima i asfalta. 

Ali da krenemo redom! 

Danas smo odlučili da još jedanput obidjemo pomenutu trasu,a kamera je mnogo toga novog zabeležila. 

Put iznad naselja Prčevac, ka Četvrtom kilometru još uvek je u fazi pripreme za asfaltiranje, pa na ovim deonicama posebno budite obazrivi. 

Na putu prema kamenolomu Kitka radovi su bili veoma složeni. Radila su se osiguranja na mestima gde je bilo odrona i gde se radila kišna kanalizacija. 

Teških mašina u ovom delu je na svakom koraku, prašina takodje otežava vožnju, ali je put posipan šljunjkom i u pripremi je za asfaltiranje. 

Kako je nedavno za Portal plusonline rekao Bratislav Zlatkov, direktor TO Pirot, zbog velikog interesovanja turista za posetu vidikovca Kozji kamen, odlučeno je da će biti i proširenje parkinga. 

Ovde smo se zaustavilli i od radnika čuli da je proširenje uradjano i da će sada, pored puta, ovde moći da se parkira veći broj automobila. 

Na par kilometara od skretanja za odmaralište Kozji Kamen prema Manastiru Sv.Ilija, trenutno je u toku asfaltiranje. 

Naša kamera, na plus 35 stepeni, zabeležila je i to. Polako ali sigurno asfalt sa "spušta"  prema Planinarskom domu. 

Izvodjač radova na ovim deonicama je firma Trejsi, a kako je nedavno za naš portal rekao Bojan Djordjević iz ove firme, asfaltiranje od Kamenoloma Kitka prema Prčevcu u planu je krajem avgusta. 

Što se tiče sela Rsovci, asfaltiranje se tamo očekuje u septembru mesecu.