Novi Pravilnici Opštinskog veća Dimitrovgrad

31. januar 2013. 10:09 Dimitrovgrad Pirot Plus Online

Na sednici opštinskog veća opštine Dimitrovgrad doneti su pravilnici koj će se primenjivati tokom ove godine. Vladica Dimitrov, predsednik opštine kaže da je reč o uređenju značajnih oblasti.

-Na sednici je usvojen Pravilnik o kriterijumima za ostvarivanje prva na finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju, Pravilnik o subvencionisanju troškova prevoza robe za potrebe seoskih prodavnica, zatim, Pravilnici o izradi urbanističkih projekata u oblasti obnovljivih izvora energije. Još dobar deo pravilnika biće usvojen do kraj februara, kako bi razradili svaku pojedinu oblast. Što se tiče drugih tačaka izdvojio bi raspodelu sredstava u Fondu za zaštitu životne sredine, gde imamo 6 miliona , i najveći deo sredstava ide za bioremedizaciju prečišćivača otpadnih voda u Belešu, jedan deo će ići na deratizaciju i dezinsekciju i druge poslove iz te oblasti - kaže Dimitrov.

Na sednici veća doneta je i odluka o subvencijama u poljoprivredi u skladu sa zakonskim izmenama u ovoj oblasti kaže Dimitrov.

-Sačekali smo da vidimo kako Država planira dotacije u poljoprivredi da se tome prilagodimo, tako da smo ukinuli neke od subvencija koje smo plaćali, to je na godišnjem nivou bilo oko 7 miliona. Novina je da se sada više ide ka određenim programima u poljoprivedi i mi ćemo po tome postupati - kaže Dimitrov.