Kamera ne miruje, brateee! "Baci oko" i javi see!

18. oktobar 2021. 13:24 Kamera ne miruje Pirot Plus Online

Volim ovu rubriku. Pruža mi priliku da se čas opustim i uživam, da bih samo posle stotinak koraka ili u narednom danu sreo nešto što me zabrinjava.

 Uz to, ovo je prilika da naši Piroćanci, koji žive daleko od svog rodnog grada, mogu da vide kako živi njihov Pirot.

.........................................................................................

Čuvena pirotska porodica  Mijalković, lekari s kolena na koleno

Počeću, zamislite, od Niša. Porodica Mijalković, je deo istorije Pirota. Svi  izuzetni lekari, časni, dobri ljudi, izuzetno cenjeni u Pirotu. Kada se kaže bio sam kod doktora Mijalkovića, ma koga u generacijama, to je ujedno značilo da ste primljeni lepo, pregledani, savetovani, dobili prave lekove i uz osmeh izlazili iz ordinacije.

Možda  me i ovo vreme malo inspirisalo i brojne pritužbe, ja bih ipak rekao više na organizaciju, nego na lekare, pokrenulo da vam ovo pokažem.

Prošle srede, s obzirom na način života, na stalni stres, moj kardiolog, cenjeni  dr Dragan Mijalković, da li četvrto koleno poznatih pirotskih lrekara, u jednom razgovoru, predložio mi je da dodjem na pregled. Doduše, često su mi noći bile besane.

Sedeći u holu ordinacije, po ko zna koji put sam uz ogromno poštovanje gledao požutele fotografije. Na drugoj strani, modernu Porodičnu polikliniku u kojoj rade najbolji niški specijalisti.

 Kada sam izlazio iz Draganove ordinacije, svestan da sam dobio poslednju opomenu zbog načina života, ipak sam uspeo da vidim i najmladjeg Mijalkovića, Miloša, rodjen je 1984. godine, koji je već sada spreman da nastavi istoriju poznate pirotske porodice Mijalković.

Možda sam odužio, ali ovu priču valja dobro upamtiti. Zlu ne trebalo, ako vam je potrebna pomoć ove Poliklinike, javite se!

.................................................................................................

Stari Pirot!

Sutradan, u četvrtak, krenuo sam u stari deo Pirota. Ustvari krenuo sam na progresov stadion i do Kovid ambulante. Na putu do ciljeva, nisam mogao da odolim.

  Stari Pirot!

.................................................................................

 Gradašnička reka ili kolektor!

 Ne bih da Gradašničku reku "guram" u Stari Pirot, jer  je doživljavam potpuno drugačije. Mnogo se toga nakupilo u ovoj reci, da bi ovi silni "zaštitinici prirode" mogli ponekada i oni da dignu glas. Od izvora tamo, Dag Banjice kao bisera, sve do onog  junaka belosvetskih televizija, do korova i smeća od kojeg se često voda ne vidi.

......................................................................................

Eee, panju jedan!

Kada sam onog dana kretao u "Stari Pirot" tu odmah na izlazu iz moje Ulice D.T. levo, na nazovi trotoaru ko zna od kada stoji ovaj panj. I ovo deblo, kao i čitav trotoar u 22. divizije sa jedne strane je užas. A tu dečica gaze blato kada idu u školu!

.............................................................................................

"Medjutrg"

Subotom je gužva, nedeljom nije i tada obično prošetam našim prelepim trgovima. Ovaj "medjutrg" izmedju bivše MK Prvi maj, Doma Vojske I veznog trakta I sve tamo levo prema Hotelu, se uveliko radi.

 Krenuo sam od čuvenih zgrada u Branka Radičevića. Parking koji se ne uredjuje iza, ovoga puta nisam snimio.

Gušt mi je da snimim onaj čir, ono parče na uglu, za koje se čuje da će jedan "vidjeniji" ovde napraviti nešto sve u staklu.

 Aferim!

A potom sam krenuo "medjutrgom", koji se uveliko gradi. Nedeljom ne, sve ostalo kako je, danas je verujem živo.

.......................................................................................................

Rupica, rupa, rupetina, rupčaga ...

Eee, moram da pohvalim. Slikasmo onu rupetinu na Gazeli i, oo bravo, "zacementiraše" je!

 Slikasmo one koševe ispred Doma kulture, eee, mašala, sklonili ih.

 E sad, slikamo, slikamo, ovo je četvrti put novu rupčagu na Gazeli, i po neku naniže, ajde da se nadamo, s prvim "lepim danima", da će ih zatrpati. I ono nasred što radi Vodovod. Kome li su cevi vodili, "če saznamo"!

.......................................................................................

 I za kraj !

Sad mi palo! Često mi na instagram stižu pamtene stvari. "Upao" sam, postao sam fan i zvanično "Dusko Radović fan club"!  Uvek je dobro čuti nešto pametno i upamtiti!  Ove su mi baš "legle"!

 Znate ono svaka sličnost (ni)je slučajna !!

 .................................................................................................

 I da vas još jednom pozovem. Javite se.  Ako smo zajedno – ne može nam niko ništa !

 To je za sada u pesmi !