Danas nam je …! Trajemo, "živi" smo! Vi dragi ljudi, istina i rad, to nas održava!

08. septembar 2020. 09:45 Plus radio Pirot Plus Online

Nekako u ovo vreme, na ovaj dan, 2006. godine sa Veznog trakta, sa predajnika na Sarlahu sa 103,3 mHz, oglasio se Radio Sport plus.

Zoran Mijalković, otac šampiona Uroša Mijalkovića, dok smo sedeli u jednom društvu, na dvadesetak dana pre svečanog početka, na moj predlog da se zove PLUS Radio, dodao je ono "SPORT"

Gde si ti, tu je i sport, tu smo svi mi koji smo te godinama slušali.

I tako bi!

Te iste večeri, njegov sin, imao je tada sedam ili osam godina, moj najdraži, tada mali šampion Uki, karate udarcem, pocepao je traku i označio da se u etru pojavio još jedan Radio.

Govorio je Mima Spasić, tada gradski menadžer. Niko drugi iz Opštine nije hteo, ili nije smeo da dodje!

Deset godina kasnije (znamo samo mi kako su nam te godine prolazile) napisao sam prigodan tekst, mada su fotografije sa te predivne večeri, govorile mnogo više!

Deset godina ljubavi za Pirot i Piroćance

Moram da ih pomenem. Vidite ih na slici. Delili su radost i muku zajedno sa mnom i mojom porodicom, Bilja Stanković (jedina je danas sa nama), Ivana Živković, Toni Antić, Dragana, Dušica, Emina, Bojan Jonović, Dejan Aleksovski, Dejan Petković, Boban Dojkić, Milan Đorđević, Marjan Aleksić tonci došla je kasnije Ivana Stojanov i ostala verna do dana današnjeg. Stigla je Sonja Ćirić veliko pojačanje. Pre neki dan i Milan Mitić, još jedan dobar momak! Uz nas su bili i Neša Karapandža, Aca, blizanci Slobodan i Filip…

Koliko je to mnogo godina prošlo shvatim kada pogledam sliku mog unuka. Andrija je tada imao 4 godine. Pre neki dan napunio je 18.

…………………………………………………………..............

Svestan da je najvažnije u životu da čovek voli ono što radi, da voli da radi, da se preda poslu i onima za koje radi, nastojao sam da sve one koji su prolazili kroz tu životnu školu, najpre podučim tim nepisanim pravilima.

Tome sam, naravno, uvek dodavao poštenje, iskrenost, poštovanje i iznad svega i zauvek borbu za istinu!

Gledam slike sa otvaranja. Video sam sve one koji su kroz vreme shvatili gde su i zbog toga se okrenuli i udružili. Vlada Veljković, Zoran Panić, bilo je tu još nekih koji i dan danas ne mogu da nam oproste, da, uspehe, zašto ne reći?!

Video sam moje drage koleginice, dame sa Televizije Pirot. Video sam pokojnu Dragicu Pavlov Krstić, koju sam prenoseći jednu utakmicu u Trsteniku sreo posle mnogo godina, predložio da se vrati kući i u tome uspeo.

Video i Emiliju Lilić, koja je na priči o mojoj sudbini u Radio Pirotu, dobila prestižnu Nagradu "Zoran Mamula", onog Radija B92, iz demokratskih vremena.

Video sam, što me uznemirilo, moje najbliže, mog Ljubišu koga više nema, sestru i brata, brojne prijatelje koji su i danas uz nas! Hvala svima!

Za ovih 14 godina (onih 28 pojeli su mi oni kojima sam smetao) mnogo sam toga saznao, video, razumeo.

Znam da sam radeći ovaj posao, tamo od 1978. godine sticao prijatelje, ali i one druge, koji su, ne znajući ni ko sam, ni kakva mi je duša, ljubav prema svakom Piroćancu, nastojali da ućutim.

Nisu uspeli mnogi!

Medju njima najglasnijima, M.Antić, D.Todorović, L.Kostić, D.Vidanović, D.Mitić, B.Randjelović. Vredjali su, izmišljali, nastojali da zaustave neminovni hod jednog medija.

Prebirajući po sećanjima, tražeći ih danas, ne mogu nikako da ih pronadjem gde su.

Jedan privatni radio i jedan novinar, kako su uz ružne reči, govorili na sednicama, KZN, u nekoj njihovoj nazovi "novini", ostao je da živi i danas, prkoseći mnogima kojima je u krvi bilo da gospodare, gaze, uništavaju.

Davne 2012. godine pored Radija, počeo je da živi i Portal Plus online. Trčeći za svremenim medijskim tokovima, bilo nas je na android telefonima, imali smo svoju aplikaciju, instagram, tviter, fejsbuk. Ima nas širom sveta na strimingu. Okupili se ljudi, veruju nam, ima nas, borimo se zajedno!

 Ivana, Sonja, Biljana, on bezimeni, koji nas je izdao, bili su na edukacijama, seminarima. Bili smo poslovni saradnik BBC, Ivana Stojanov dopisnik ove velike svetske industrije. Medju retkima od novinara u Srbiji, putovala je u Kopenhagen na Svetske radio dane.

Jedan smo od osnivača RAB Srbija, trenutno jedne od najvećih medijskih asocijacija. Svi novinari su članovi NUNS-a. Naša Medijska kuća je članica ANEM-a. Saradjujemo sa velikom asocijacijom kakva je NALED. Ima nas stalno na prolećnim i jesenjim radio danima RAB-a na Zlatiboru.

 Borimo se da preživimo, učestvujući na konkursima Ministarstva kulture. I uspevamo u tome.

  Neću preterati.

Naša Medijska kuća je broj jedan kada je informativa u pitanju. Teme koje obradjujemo, način na koji to radimo postao je prava škola za druge. Biljana Marinkov je prošla kroz našu Redaakciju i na "velikoj" televiziji pokazala znanje. Uspeli smo da i njega pokrenemo da nauči naš sistem. Umorio se, nije izdržao napornu  trku i pobegao tamo, gde će cediti svakodnevno ono što je na radnom mestu kraj prozora naučio. Vidim, već se batrga.

Mnogo bi vremena trebalo da vam pokažemo sve ono što smo radili. Samo ovo.

Uručena priznanja u Akciji "Ljudi za novo vreme", Piroćanka godine Milena Tošić Tigar tyres, Piroćanac godine Stiv Lazarević S&V Driling

11. Vratiće se život na Staru planinu!

Uznemireni meštani Krupca: Prvo su nam uzeli svinje, a sad ih ubijaju i zakopavaju kod nas u selu

Boldirani kurziv! "U Cara Trojana kozje uši"! Ili, ajde bre, istinu kažite!

Vaša pitanja (su zakon)!!! "Vozi Miško" bez cirade! Isterivač ptica. Čije je naše smeće? Ko se plaši V… još!? "Kupanje" na asfaltu!

KAMERA NE MIRUJE! Vidimo se na Keju. Još ako je posle kiše, dok lipe "opijaju"!

Šampionsko slavlje u Pirotu

Džonijeva igra za istoriju. Trojka za pobedu “brža od zvuka”!

Novogodišnji Video Presing - Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić

Ličnosti: Dr Dragoljub Jovanović - Don Kihot jugoslovenske političke scene

Stavovi: Svetski dan zaštite životne sredine, razmišljanja, pitanja i predlozi rešenja

Ne, dovoljno je, neću dalje.

Jeste, trebalo je da ovo bude svečarski tekst. Medjutim, dragi moji prijatelji Piroćanci, nisam mogao da lažem i "pišem slavopojke". Život je često surov, treba se boriti, ali i radovati svemu dobro učinjenom za ovaj narod!    

Danas, na ovaj za nas sveti dan, poručujem da ćemo se boriti, da će doći trenutak, kada ćete vi dragi ljudi, od čijih para ovaj grad živi, saznati još mnogo istina o svemu što nas okružuje.

Budite uz nas, jedino tako možemo da se borimo za istinu.

Neka nam je, neka vam je čestita 14. godina.

Idemo dalje zajedno, Piroćanci, dragi!