Zoran Nikolić: Radimo na tri lokacije, posle radova u Đure Jakšića sledi zamena vodovodne mreže u Revolucionarnih sindikata i selima

22. april 2021. 11:54 Gradska hronika Pirot Plus Online

Tri ekipe Javnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” ovih dana rade na zameni vodovodne mreže u gradu i selima.

Danas smo sa direktorom Zoranom Nikolićem obišli radove u naselju Prčevac, u Ulici Đure Jakšića, gde se menja kompletna vodovodna mreža. Vrednost radova je oko 2,5 miliona.

Prema rečima Zorana Nikolića, direktora JP “Vodovod i kanalizacija”, u ovoj ulici posle zamene vodovodne mreže uslediće asfaltiranje. Paralelno sa ovim radovima radi se jedan sokak u selu Gnjilan i još jedan sokak u selu Krupac.

Nikolić je ovom prilikom najavio radove koji će uskoro uslediti. Kako je rekao, čim se jedna ekipa oslobodi počeće sa zamenom vodovodne mreže u Ulici Revolucionarnih sindikata u naselju Đeram, ali će morati da se posvete i selima. Jedno od njih je Sopot, gde treba da zamene preko 800 metara vodovodne mreže, rekao je Nikolić.

S obzirom na epidemiološku situaciju, direktor JP “Vodovod i kanalizacija” kaže da su i plan za ovu godinu napravili za 4 - 5 miliona manji nego prošle godine. Takođe, zbog odsustva desetak radnika sa realizacijom planiranih poslova kasne gotovo mesec dana.

Zoran Nikolić je istakao da će u narednom periodu sigurno biti još posla za ekipe “Vodovoda i kanalizacije”, koje nisu predvideli planom i programom za ovu godinu, posebno kada je reč o putnim pravcima na teritoriji grada Pirota koji su u nadležnosti države.