Vladan Vasić: Cilj nam je da pravilno upravljamo otpadom, produžimo vek Regionalne deponije i učinimo Pirot ekološkim gradom

21. jun 2019. 14:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Pre desetak dana počela je izgradnja postrojenja za sekundarnu separaciju komunalnog otpada na Regionalnoj deponiji u Pirotu. Celokupna predračunska vrensost je oko milion i osamsto hiljada evra. Deo novca obezbedila je lokalna samouprava, a značajnu pomoć pružila je i Vlada Republike Srbije. Tim povodom gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, sa svojim saradnicima i direktorom Regionalne deponije, Nebojšom Ivanovom, obišao je početak radova koje izvodi Kompanija „ A.D. Drumovi“ .

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, kaže da je izgradnjom Regionalne deponije Pirot učinio važan korak u kvalitetnom očuvanju životne sredine. Planiranim investicijama nastoji se da se produži vek deponije i u tom smislu su već realizovani odgovarajući poslovi. Takođe, cilj je da se što kvalitetnije upravlja otpadom kako bi u krajnjoj liniji Pirot zaista poneo epitet „ ekološki grad“.

Nebojša Ivanov, direktor Regionalne deponije u Pirotu, kaže da se nastoji da linija za sekundarnu separaciju komunalnog otpada zaživi kada počne i primarna selekcija otpada koju je podržalo resorno ministarstvo Republike Srbije sa skoro osamsto hiljada evra. Očekuje se da do kraja ove, ili početkom iduće godine oba posla budu završena.