Vladan Vasić: "Komunalac" spreman za zimu, grejanje u Pirotu uredno, očekujemo početak ugradnje opreme za postrojenje za sekundarnu separaciju otpada

30. novembar 2021. 12:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

Na kolegijumu gradonačelnika Vladana Vasića sa direktorima javnih preduzeća i ovoga puta bilo je reči o poslovima koji su realizovani u proteklih nedelju dana i onome što se planira za predstojeći period.

Po završetku sastanka gradonačelnik Vladan Vasić predstavio je zaključke sa sastanka i najavio radove koji bi trebalo da budu završeni do kraja godine.

Kada je u pitanju JKP “Gradska toplana” Vasić je istakao da je grejanje uredno, kao i snabdevanje gasom. Za sada nema povećanja cene gasa, ali zbog drugih stavki biće blaga korekcija cene grejanja.

S obzirom da je danas pao sneg ekipe “Komunalca” su od ranog jutra bile na terenu, a prema rečima gradonačelnika obezbeđene su dovoljne količine soli i JP “Komunalac” spremno dočekuje zimu. Takođe, jesenja sadnja je u toku, dodao je Vasić. Oko 150 sadnica je zasađeno i još 300 će biti zasađeno do kraja sezone.  

Što se tiče Regionalne deponije Pirot očekuje se početak ugradnje opreme za postrojenje za sekundarnu separaciju otpada, s obzirom da su prvi kamioni sa opremom počeli da stižu. Gradonačelnik je rekao da će to postrojenje početi da funkcioniše na proleće u punom kapacitetu.