VAŠA PITANJA – ODGOVORI! Nikole Pašića; Hitna pomoć policijski parking; Šesti “vodeni” kolosek!

01. februar 2021. 13:34 Lavirint Plus Pirot Plus Online

Upalite svetla!

Jeste da neka vaša pitanja čekaju, na neka je oddgovorio Vladan Vasić, gradonačelnik, u međuvremenu  je stiglo još! 

Evo. Najpre, svetiljke u Ulici Nikole Pašića i od  Kružnog toka "Mali most" do Tigra i Ulica kapetana Karanovića.

Naš sugradjanin S.Đ. nam je u subotu uveče poslao slike. Rekao nam je da su u petak svetiljke "radile", ali da je ponovo došlo do kvara.

Tokom dana javila se još jedna naša sugrađanka M.L.

  Emina Kostić,  iz Komunalca rekla nam je da su radnici ovog javnog preduzeća u petak skoro celog dana radili da otklone kvar. Uspeli su u tome i naša informnacija je za nju bila nova. Rekla je da će dati nalog da  ekipa ponovo izađe na teren.

…………………………………………………………………………

  U Hitnu se ne ide "na kafu"!

Pre nekoliko dana pisala nam je naša sugrađanka. Vodila je  majku u Hitnu ponmoć. Na parking ispred zgrade Hitne pomoći nije bilo mesta. Ostavila je auto na suprotnoj strani gde su vozila Policije, naravno i znak "samo za Policiju”! Tako nekako.  Kada je izašla, čekala je kazna!!!

U ulici Vuka Karadžića, koja je, inače pritisnuta vozilima i teško se prolazi trotoarom, zatekli smo upravo, isto stanje .

Bojan Pešić, načelnik Odeljenja u Gradskoj upravi kaže da problem postoji, da će konačno biti rešen kada se izgradi nova zgrada Hitne pomoći, ali, do tada treba tzražiti rešemnje. Problem je i to što Saobraćajna policija  još uvek nije pronašla  odgovarajući  parking za svoja vozila.

A do tada, pitanje je, zar se samo kaznama može da rešava problem za koji  vlasnici automobila nisu krivi! Radi se, obično o hitnim slučajevima. U Hitnu pomoć se ne dolazi "na kafu"!

Odmah po objavljivanju teksta na naš mejl, plusradio010@gmail.com, stiglo je reagovanje naše sugrađanke Marije, koje prenosimo u celosti

Apropo Vaše priče o parkiranju ispred zgrade Hitne pomoći, evo i moje priče. Činjenica je da trotoar nije parking mesto, ali kad se već godinama i godinama za to koristi, eto, ostavim i ja nekad tu auto, iako redovno kupujem mesečnu parking kartu. S tim da nikad nisam ostavila auto ispred kapije i ulaza u zgradu, a što pojedini redovno čine. E sad, policajci su nedavno rešili da pišu kazne za nepropisno parkiranje, pa sam je platila i ja. A znate zašto? Da bi malo rasčistili trotoar za svoja vozila, pa se sad komotno tu parkiraju njihovi radnici. Znam i koja su vozila, prolazim tu svakog jutra. Tako da zakon na koji se pozivaju kad kažnjavaju i sami redovno krše, a sprovode ga samo na pojedincima. Neka malo izađu iz svoje ulice, prošetaju gradom, pa kazne one bahate koji se redovno parkiraju po trotoarima, na sred puta, ako smeju da ih kazne.

…………………………………………………………………………

"Vodeni" Šesti kolosek  

Šesti kolosek! Ulica ili prostor za parkiranje teških vozila. Brojna skladišta, automehaničari, magacini, kamioni kraj pruge, sve na jednom mestu. Uz sve to, kada padnu "velike kiše" prava poplava. Jezero. Šalju nam naši sugrađani

Bojan Pešić je pokušao da pronađe odgovor. Da li ste zadovoljni i dokle će biti ovako, ne znam!

………………………………………………………………………………… 

Stigla su i dva pitanja slična, što se problema tiče.  Voda na ulicama posle "velikih kiša"!