Rođeni Piroćanac M.Ć: Redakcijo, bravo! Ne dajmo Pirot – super smo!!!

21. jul 2021. 12:44 Lavirint Plus Pirot Plus Online

Nenade Paunoviću,

Nažalost većina nas se ponaša kao da je gost u našem gradu i opet na veliku žalost ti si jedan od retkih koji digne glas da nas podseti da je ovaj grad naš i da bi tako trebali da se i ponašamo.

 Hteo sam da te pitam, ukoliko znaš, ko gazduje petljom Zapad i čitavom tom deonicom do pumpe Lukoil?

Ne mogu da shvatim da je ovaj deo puta od skora u funkciji,  a da deo rasvete ne funkcioniše uopšte ili delimično.

To nikome ne smeta,  čak i onom ko gazduje ovom deonicom, očigledno ne primećuje i da je trava ne pokošena, zemlja i šoder od završetka radova je još na putu kod Kružnog toka blizu naplatne rampe, aKkružni tok urastao u šiblje i korov?

Kako li će sve ovo izgledati za  desetak godina, kada kao tek otvorena i nova izgleda tako?

Pitao sam se ko gazduje i rukovodi ovom deonicama, da li vidi sve to I da li mu je i na trenutak sve to zasmetalo.

 Većini nas verovatno to ne smeta, i ne primećujemo, već smo puno puta prošli ovom trasom, ali ljudima koji prvi put dolaze u Pirot svakako to zapadne za oko. Pretpostavljam da ovim delom puta gazduje neko ko tu nije ni prošao, kao što je slučaj i sa Nišavom, pa nam preko medija odgovorni tvrde da to što vidimo, zapravo ne vidimo kako treba.

Gde je tu problem da se voda ispušta noću, a danju da mogu reku da koriste građani.

Pa čak i ako elektrana mora da radi danju postoje 2 prihvatna bazena , koja se čini mi se ne koriste na propisani način !

Izgleda da zapošljeni u HE Zavoj ne pripadaju gradu, već su gosti ne zainteresovani za domaćina.

Nešo izvini, ja se malo raspisao, znajući da imaš slično mišljenje po ovim pitanjima i da si jedan od retkih koji brineš o stvarima koje ne idu u prilogu gradu i žiteljima.

 A sa druge strane imam prijatelje koji dođu u goste i koji su oduševljeni gradom, gostoprimstvom i svim onim što može da se vidi i obiđe i takoreći se svi slažu da je Pirot iznad nekog našeg proseka u svakom pogledu.

 Nedavno mi je bio u goste tvoj kolega, novinar sportskog Žurnala, D.S. sa suprugom.

    Tri puta me je zvao da mi kaže koliko je oduševljen gradom, okolinom i gostoprimstvom i priznao mi, da je u Pirot došao sa predrasudama koje su u potpunosti nestale.

  Pozdravljam te

M.Ć. Ul. Save Kovačevića

Rodjeni Piroćanac