Vaša pisma: Radnica Makaron mode dala otkaz zbog neoverene zdravstvene knjižice

10. decembar 2021. 13:04 Stavovi Pirot Plus Online

Pozdrav za ekipu Plus online.
Imam problem koji bih želeo da iznesem u javnost. Radi se o novootvorenoj firmi Macaron moda u kojoj je od osnivanja do pre tri dana radila moja supruga. A morala je da da otkaz jer poslodavac neće da joj overi zdravstvenu knjižicu.
Obraćali smo mu se u nadi da će nam izaći u susret, na kraju su intervenisali i iz opštine...bez uspeha. Supruga je trenutno i kliničkom centru u Nišu na ispitivanju. Ceo novembar nisu overene knjižice a kako je rekao sada već bivši poslodavac Safet Saglam ne namerava da ih overi do kraja decembra. Bili smo prinuđeni da otkaženo ugovor o radu (koji je važio do 31. januara) kako bi se supruga osigurala preko mene.
Želeo bih da se ovo iznese u javnost čisto da se zna kakva je politika ove firme, a koliko sam nezvanično saznao da nisu uplaćivali doprinose od samog osnivanja firme,od aprila meseca (u ove navode nisam siguran).
Voleo da gospodin Nenad Paunović odradi intervju sa Safetom Saglamom, najviše zbog koleginica moje supruge, čisto da se njima pomogne da ostvare svoja prava zakonom "zagarantovana".

A na kraju se pitam u kakvoj državi mi živimo, zar oni nemaju uvida da li su firme ispunile svoje obaveze.
Hvala ako ste pročitali tekst.