Vaša pisma! P.D: Školske igre, nekad i sad! Kakva razlika!

05. april 2023. 10:04 Stavovi Pirot Plus Online

P... D....             уто 19:34

Poštovani,
ovih dana se održavaju međuškolska takmičenja i za osnovne i srednje škole u malom fudbalu, rukometu. Tražio sam na svim portalima, ali nisam našao da bilo ko o tome piše .
Pratio sam mali fudbal i prvo šta mi je palo u oči je oprema u kojoj se takmiče većina škola. Učenici se dogovaraju koju boju majce od kuće da ponesu kako bi bili jednobojni. Ja ne razumem da prvo škola, a i sportski centar ne mogu obezbediti opremu školama koju ce nositi nekoliko generacija????
Drugo šta mi je palo u oko je da Mlekarska škola nema i mušku i žensku ekipu za mali fudbal . 
Kod rukometa jedine dve osnovne škole koje imaju žensku ekipu su "8.septembar" i "Dušan Radović",ostale nemaju.  
Treće, ja mislim da se selekcijom došlo do najkvalitetnije dece koja se takmiče iz svih škola.
Prosto je neverovatno da 80% odabrane dece NE ZNA OSNOVNA PRAVILA U RUKOMETU. Jedan dečak je pokušao da igra rukomet sa naočarama , što sudije nisu dozvolile a on negodovao. Profesor zna ili ne ???
Jedina utakmica koja priliči ovom takmičenju je utakmica u malom fudbalu između Tehničke i Ekonomske škole .
Ja se sećam kad smo se mi takmičili za školu bilo to u malom fudbalu i rukometu na Omladinskom stadionu ili u Pedagoškoj košarka ili odbojka uvek se sa velikim očekivanjem što učenika škole koji se ne takmiče što nas koji smo se takmičili , čekali taj dan. Pun Omladinski, puna Pedagoška , navijanje , zastave, bodrenje.
Nedelju ili dve dana se treniralo pre takmičenja svakog dana. I eto na kraju kad uporedimo naše i sadašnje takmičenje, kvalitet i posećenost takmičenja možemo nasluti i šta će se dešavati u budućnosti sa sportom u našem gradu .
Pozdrav

Poštovani!

Veoma često pitamo za informacije sa školskih takmičenja. jednostavno, nemamo ih. Objavili bismo sigurno!!!