Vaša pisma! "Izvinite, doktorka promenila smenu!"

22. mart 2021. 09:45 Stavovi Pirot Plus Online

Da objašnjavamo razloge nećemo, tek, vaša pisma stižu svakodnevno.

Danas je stiglo još jedno. 

Poštovani, želim da Vam se obratim sa namerom da potvrdim Vaše "pisanje" o problemima ljudi koji idu na preglede u našu bolnicu. 

Naime, moj problem i nije tako veliki, kontrola, redovni pregled je u pitanju. Zbog situacije oko virusa nisam od marta prošle godine išla na pregled, pa sam pre desetak dana zvala call centar i oni su mi rekli da je prvi slobodan termin tad i tad, u toliko sati. Ispoštovala sam sve mere i u bolnicu stigla 5 - 10 minuta ranije. 

Na šalteru mi je ljubazna sestra rekla da doktorka kasni danas i da se ne zna kad će da stigne, ali će zbog toga ostati duže na poslu. Inače, ispred ordinacije dr. bilo je 6, 7 žena, jedna trudnica, koje su čekale od 8h, 8:30h, 9h..i tako redom do mog termina koji je bio u 10:30. Vratila sam se do šaltera i pitala da li je još neko od lekara tu, na šta sam dobila potvrdan odgovor i preporuku da pitam dr. da me pregleda jer je slobodna. Tako sam i uradila, medjutim gospodja dr. je bila vrlo neljubazna i rekla mi da ona nije moj izabrani doktor, iako ga ni nemam jer je "moja doktorka" otisla u penziju u periodu dok traje virus. Pitala sam da li bih mogla da odem do šaltera i ispoštujem proceduru, izaberem nju i dodjem na pregled jer je trenutno slobodna i nema nikoga ispred ordinacije. Ne, nisam naišla na razumevanje. 

Pitam sada! Da li je humano ostaviti ljude da čekaju u situaciji kakva je, valjda je cilj smanjiti gužvu u bolnici? Da li postoji kolegijalnost između dr, da li postoji zdrav razum, humanost, da li postoji način komunikacije sa pacijentima? Da li postoji obaveštenje da vam je termin pomeren? 

I tako, ostadoh bez pregleda jer je besmisleno bilo čekati da doktorka dodje pa da pregleda sve koji su pre mene...Ljubazna sestra mi je ponudila da se javim kasnije pa ćemo videti da li i kad postoji mogućnost za pregled. 

Razočarana, najblaže rečeno, krenula sam niz hodnik gde sam se jedva mimoišla sa ljudima jer su kante poredjane, valjda skupljaju vodu koja kaplje sa plafona. A ispred bolnice haos. Rekla bih auto pijaca. Taxi vozila, parkirani automobili...pre bi nam trebao čamac ...

Na kraju sam dobila informaciju da je doktorka, na svoju ruku, promenila smenu. Radiće popodne.

Blago nama

I.P.

Ubrzo posle objavljivanja mejla koji nam je poslala I.P. javila se još jedna naša sugrađanka. Telefonski razgovor smo zabeležili:

Sugradjanka o problemu u bolnici