Uredjuje se pružni prelaz na Krupačkom putu! Rampa i dalje nije u planu!

14. jul 2020. 14:50 Gradska hronika Pirot Plus Online

Ha, da li smo mi samo želeli da bude tako, ili smo čitali informaciju na drugačiji način, tek ovo što se radi danas i sutra nema nikakve veze sa konačnom popravkom "Krupačke rampe".

To smo i rekli šefu gradilišta, Predragu Živkoviću, iz Infrastrukture Železnice Srbije, koji radi na održavanju pruge

Očekivali smo da će "u paketu", kada se radi pružni prelaz, zamena pragova da će se u Železnicama Srbije setiti da se ova rampa  kvari i da su životi ljudi često ugroženi.

Slaviša Svilarov, direktor JP za planiranje i izgradnju, koji je obišao radove, rekao nam je da Gradska uprava finansira radove na asfaltiranju pristupnog dela puta koje izvode Drumovi ad.

Radovi će biti završeni sutra, sreda 15.7.2020 do 15 časova, kada će saobraćaj biti normalizovan .

Saopštenje „Infrastruktura železnice Srbije“ 

REКONSTRUКCIJA PUTNOG PRELAZA „КRUPAČКA КAPIJA“ U PIROTU
„Infrastruktura železnice Srbije“ započela je jutros, 14. jula 2020. godine, dvodnevnu rekonstrukciju putnog prelaza „Кrupačka kapija“ u Pirotu.
Radnici „Infrastrukture železnice Srbije“ na putnom prelazu „Кrupačka kapija“ zameniće kompletnu kolosečnu rešetku, odnosno šine, pragove i tucanik, a svi radovi na uređenju železničke infrastrukture biće završeni tokom današnjeg dana.
Posao se realizuje u saradnji sa lokalnom samoupravom, pa je za sutra planirano asfaltiranje prelaza puta preko pruge, što je u nadležnosti Grada Pirota.

Putni prelaz „Кrupačka kapija“ nalazi se između Pirota i Sukova, na pruzi Niš – Dimitrovgrad, na međunarodnom železničkom Кoridoru 10 kroz Srbiju. Putnički železnički saobraćaj će se tokom rekonstrukcije putnog prelaza nesmetano odvijati, dok je drumski saobraćaj na ovom mestu obustavljen do 15. jula u 15 sati i preusmeren na putni prelaz „Đeram“ i druge alternativne drumske saobraćajnice.

Građevinskom rekonstrukcijom putnog prelaza „Кrupačka kapija“ u Pirotu bezbednost, efikasnost i kvalitet drumskog i železničkog saobraćaja biće unapređeni i podinuti na viši nivo.