U toku Fjučers turnir u Pirotu

20. septembar 2021. 10:06 Sport Pirot Plus Online

U organizaciji Teniske akademije Todorović u Pirotu je juče počeo fjučers turnir - profesionalni turnir iz kalendara ITF-a.

Kako su organizatori naveli, ovo za njih predstavlja veliki izazov, s obzirom da Teniska akademija Todorović postoji manje od godinu dana. Ipak, sudeći po broju učesnika, njihovim utiscima i toku aktivnosti sve protiče onako kako je i planirano.

Naša kamera zabeležila je atmosferu na teniskim terenima danas oko 11 časova.

Prema rečima Željka Todorovića iz Teniske akademije Todorović, nagradni fond je 15.000 dolara. Na glavnom turniru igraće 32 igrača. U toku su kvalifikacije gde imaju 43 učesnika, kaže Todorović i ističe da su učesnici iz preko 20 zemalja.

Prvo kolo kvalifikacija je juče uspešno završeno, danas je drugo kolo, sutra treće i počinje glavni turnir.

Piroćanac Lazar Radenković igra na ovom turniru. Juče je u kvalifikacijama prvog kola pobedio i danas ga očekuje drugi meč protiv Makedonca Micova. Radenković je u izjavi za portal Pirot Plus onlajn rekao da je u prethodnom periodu naporno trenirao i nada se najboljim rezultatima.

ITF fjučers turnire organizuje međunarodni teniski savez ili ITF. Predstavljaju najnižu profesionalnu vrstu teniskih turnira, ali su uključeni u sastav bodovanja za ATP listu, što omogućuje mladim profesionalcima lakši napredak prema ATP Challenger Touru, a potom i prema ATP World Touru.