Sutra Maturantska parada

16. maj 2013. 12:03 Gradska hronika Pirot Plus Online

Najveći sinhroni ples na svetu – mturantska parada biće održana u sutra tačno u podne. Plesom tolerancije uz korake kadrila i muziku Štrausove operete “Slepi miš” zaplesaće maturanti u četrdesetak gradova Srbije među kojima je i Pirot. Zoran Mitić, načelnik odeljenja za vanprivredu Opštinske uprave Pirot, kaže da je reč o tradicionalnoj manifestaciji.


-Tradicija je da predsednik Opštine pozdravi maturante oko 11:50 zatim u 12 časova uključenje u program slovenačkog Radija Val 202 kada počinje maturantski ples – kaže Mitić.


Po predviđenom programu skup maturanata je kod sportkse hale Kej, zatim organizovati Paradu ulicama grada dok će tačno u podne na trgu Pirotskih oslobodilaca zaplesati istovremeno sa vršnjacima širom Evrope.


-Maturanti će se okupiti u 10:30 kod hale Kej, odakle će organizoano krenuti prema centru grada sa transparentima škola. Kretaće se Takovskom ulicom, zatim ulicom Knjaza Miloša, do semafora, zatim ulicom Srjpskih Vladadra do ulice Danila Kiša odakle će ulicom Ćirila i Metodija doći do Trga gde će plesti. Ovo je sedmi put za redom da se maturantska parade organizuje u našem gradu. Učestvovać 650 učenika srednjih škola , što znači maturanti trećeg i četvrtog stepena obrazovanja kao i učenici škole Mladost. – dodao je Mitić