Sportski centar Pirot "Modernizacija i unapredjenje sportske infrastrukture u pograničnom regionu Montana - Pirot" (Klizalište i teren u naselju Prčevac)

09. jun 2016. 14:57 IPA fondovi, pirotski korak ka Evropi Pirot Plus Online

Skupština opštine Pirot, Konkurs za medije, projektno finansiranje:

Ani press doo Pirot, Portal Plus online

9 . Sportski centar Pirot ,,Modernizacija i unapredjenje sportske infrastrukture u pograničnom regionu Montana - Pirot" (Klizalište i teren u naselju Prčevac)

Ukupna vrednost projekta 220.000 evra.

Period realizacije 2013-2014.godina

Politika lokalne vlasti u Pirotu u poslednjoj deceniji značajno je okrenuta izgradnji sportske infrastrukture. Sportski centar je u saradnji sa Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj i Mesnom zajednicom Prčevac , na najbolji način iskoristio dosadašnju praksu , priprempljenu dokumentaciju i znanje ekipe KLER da obezbedi još dva značajna sportska objekta.

Slobodan Stanković, predsednik Mesne zajednice Prčevac kaže da je izgradnja mini pič terena i igraonice za decu u centru naselja, umnogome promenila život mladih.

Meštani Naselja, posebno mladi, vode računa o objektu , koji je i danas u veoma dobrom stanju. Dok smo snimali, deca su se okupljala i zabavljala u igraonici.

Milan je jedan od aktivnijih mladihn ljudi u naselju Prčevac. On kaže da je ovaj sportski objekat u svako doba dana posećen, veoma često zainteresovani ,,na red,, da igraju, a dolaze i mladi iz grada.

Vratilili smo ,,film,, u prošlo vreme. Pratili smo tok radova.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici Pirota i Montane. I to smo zabeležili.

.............................................................................................................

Kada je jedne zime Sportski centar uzeo ,,pod zakup,, klizalište , prvi put se tada pojavilo u Pirotu, interesovanje bilo je veliko.

Kao i u mnogim drugim situacijama, u Sportskom centru su , posle te zime, tražili rešenje, kako da obezbede NAŠE klizalište. Rešenje je pronadjeno . IPA program prekogranične saradnje. I klizalište je stiglo. Montaža je krenula!

Potom je klizalište svečano otvoreno.

Tokom zime, napravljen je program. U okviru Božićne škole dolazila su deca iz svih osnovnih škola u gradu. Bili su na klizalištu i Dimitrovgradjani .

I na kraju. Oba projekta bila su ,,pun pogodak,,! Pirot je postao bogatiji za dva nova prostora gde su se mladi okupljali i okupljaju , koristeći slobodno vreme na najbolji mogući način. Daleko od kompjutera, kafića...