Javno preduzeće Komunalac. Projekti koji omogućavaju bolje upravljanje otpadom!

23. maj 2016. 10:36 IPA fondovi, pirotski korak ka Evropi Pirot Plus Online

Skupština opštine Pirot, Konkurs za medije, projektno finansiranje:

Ani press doo Pirot, Portal Plus online

8. Javno preduzeće Komunalac . Projekti koji omogućavaju bolje upravljanje otpadom!.

Boban Tolić : Konursi IPA programa su izazov za Pirot, imamo timove koji znaju da rade!

Široke mogućnosti Konkursa Prekogranične saradnje iz IPA fondova iskoristilo je i Javno preduzeće Komunalac koje je u saradnji sa Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj realizovalo prpojekat koji je omogućio nabavku dva značajna vozila

Javno preduzeće Komunalac je u okviru poziva 2013. – 2014.godine konkurisao Projektom ,, Poboljšanje sistema upravljanja otpadom u prekograničnom regionu Montana – Pirot ,, Nabavka čistilice i cisterne. Ukupna vrednost Projekta 200.000 evra.

Boban Tolić, direktor javnog poreduzeća Komunalac kaže da su IPA fondovi samo jedan od brojnih razloga zbog čega Srbija treba da ,,žuri,, ka Evropi.

Pirot je realizacijom brojnih projekata, zahvaljujući dobrom timu KLER i zaposlenima u institucijama koje su aplicirale dobio znalčajna sredstva i svrstao se medju gradove u Srbiji koji služe za primer. Komunalac je ovim projektom dpobio dva vozila koja su nam bila neophodna, ali smo i na takav način uštedeli sredstva za realizaciju drugih poslova. Što je u svemu najbitnije, rekao je Tolić

Ovako je Portal Plus online izveštavao o Projektu koji je omogućio da Komunalac dobije vozila.

Stigla nova vozila u Komunalac VIDEO


U okviru Projekta “Poboljšanje sistema upravljanja otpadom u prekograničnom regionu Montana -Pirot” Javno preduze’e Komunalac dobilo je dva komunalna vozila, cisternu i čistilicu za ulice vrednosti 173.000 evra. Firma”Atrikod” iz Kruševca, koja je na tenderu dobila da nabavi voyila, dopremila ih je u Pirot.

Boban Tolić, direktor Komunalca na Konferenciji za novinare na kojoj se govorilo o ostvarenim rezultatima u prošloj i programu za ovu godinu, predstavio je nova vozila.

Nenad Petrović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj rekao je da je ovo jedan od pet aktuelnih projekata koje je Opština Pirot dobila u okviru Prekogranične saradnje :

U želji da proverimo kako vozila izgledaju danas, posle razgovora sa Bobanom Tolićem, vozila smo snimila, samo nekoliko minuta pošto su se vratili s terena.

Boban Tolić najavljuje da će Komunalac i dalje nastojati da konkuriše za projekte u okviru IPA programa, ali i da traži druge donatore i konkurse.