Snabdevenost apoteka zadovoljavajuća

28. maj 2013. 13:33 Gradska hronika Pirot Plus Online

Snabdevenost apoteka u Pirotu je na zadvoljavajućem nivou, kaže Slađana Zlatković, direktorka Apotekarske ustanove. Nestašice insulina u našim apotekama nije bilo, snabdevanje je uredno i postoje dovoljne količine ovog medikamenta. Deficit pojedinih lekova koji se povremeno javlja nastaje usled problema u proizvodnji, a ne nabavci, dodaje Zlatkovićeva.


- Insulina ima dovoljno i mi nismo imali prekid u snabdevanju pacijenata. Situacija je redovna što se tiče insulina, a mogu da kažem i drugih lekova. Snabdevenost naših apoteka lekovima je dobra i u ovom trenutku sasvim solidna I zadovoljavajuća. Susrećemo se povremeno sa nedostatkom pojedinih lekova, na koje ne utiče poslovanje apoteka, već nedostatak u proizvodnji određenih lekova- kaže Zlatkovićeva.


Ustanova pravi godišnji plan na osnovu potreba pacijenata i propisanih lekova od strane izabranih lekara.


- Pratimo recepturu i potrebe. Naravno, pravimo godišnji plan nabavke, ali se i prilagođavamo tržištu lekova, koje je jako dinamično. Prilagodjavamo se propisivanju i recepturi od strane lekara kako bi zadovoljili sve propisane terapije – napominje Zlatkovićeva.