Sladjana Zlatković: Naša Apotekarska ustanova za sada posluje dobro! Zlatibor Lončar: Rešenje za dugove državnih apoteka do kraja godine!

04. novembar 2016. 12:00 Društvo Pirot Plus Online

U četvrtak, 3. novembra u Palati Srbije, održan je konsultativni sastanak s predstavnicima apoteka, domova zdravlja i lokalnih samouprava o uspostavljanja održivog finansiranja ustanova zdravstvene zaštite, u organizaciji Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, uz podršku NALED-a.

Na sastanku je dogovoreno da će Vlada Srbije i resorna ministarstva u saradnji sa NALED-om i predstavnicima gradova, opština i zdravstvenih ustanova do kraja godine osmisliti rešenje za zaustavljanje rasta dugovanja apotekarskih ustanova u državnom vlasništvu, a izvesno je da postojeće obaveze prema dobavljačima za isporučene lekove, koja su dostigla 11 milijardi dinara, neće preuzeti država i da neće biti pretvorena u javni dug.

Kako nam, u šali, ali i u zbilji, reče Sladjana Zlatković, direktorka Apotekarske ustanove Pirot , citiramo ,,mi na sreću nismo bili“! Razlog je potpuno jasan, naša Ustanova posluje pozitivno i račun nije blokiran.