Saradnja JP "Vodovod i kanalizacija" i Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu u korist građana Pirota

12. jun 2020. 14:47 Gradska hronika Pirot Plus Online

Danas je potpisan Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između JP "Vodovod i kanalizacija", grada Pirota i Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu. Reč je o sporazumu koji će dodatno unaprediti saradnju ovih institucija, a sve u cilju unapređenja i poboljšanja vodosnabdevanja na celokupnoj teritoriji našeg grada i okoline. 

Zoran Nikolić, direktor JP "Vodovod i kanalizacija" tom prilikom je istakao da saradnja sa Fakultetom traje godinama, a da se naznačajniji projekat koji su zajedniči radili odnosio na ispitivanje potencijalnog izvorišta vode na Sarlahu. 

Poslednjih meseci sa stručnjacima Rudarsko-geološkog fakulteta radili smo na problemu vodosnabdevanja u selima Petrovac i Jalbotina, kaže direktor Nikolić

Imamo odličnu saradnju sa pirotskim Vodovodom, koja traje unazad petnaestak godina, kako u tehničkim stvarima koje se odnose na vodosnabdevanje, tako i u nekim naučnim istraživanjima, rekao je tom prilikom Saša Milanović, profesor Rudarsko-geološkog fakulteta, departmana za hidrogeologiju. 

Prema rečima profesora Milanovića, Pirot je dobro snabdeven vodom i ima dobre i pouzdane resurse. Problema ima prilikom dugih recesionih perioda bez kiše, što dovodi do problema u nekim pirotskim selima.