Sanitarna deponija u Pirotu jedna od najboljih u Srbiji. Resorno ministarstvo velika podrška realizaciji dugoročnih planova

17. decembar 2019. 11:17 Gradska hronika Pirot Plus Online

Regionalna sanitarna deponija u Pirotu je do sada realizovala nekoliko značajnih projekta u cilju zaštite životne sredine i očuvanja neposrednog okruženja. Kako ističe direktor Deponije, Nebojša Ivanov, svi paramatri koji su dostupni javnosti, ukazuju na savestan i profesionalan odnos prema radu. Ministarstvo za zaštitu životne sredine Srbije, ali i sam grad Pirot, pružaju maksimalnu podršku unapređenju upravljanja neopasnim komunalnim otpadom. Ono što je važno, kaže Ivanov, uvek postoje spremni projekti kako bi se blagovremeno apliciralo za finansijska sredstva.

Pišući o radu i investicijama pirotske Deponije Magazin energetskog portala pored ostalog navodi: “U jednom okrugu na jugoistoku Srbije uvrežena mišljenja o našoj kratkoročnoj pameti i nebrizi o životnoj sredini glatko padaju u vodu. Tamo se zaista vodi računa o tomer u kakvom okruženju će živeti budući naraštaji.Za naše sagovornike, nove generacije nisu samo deca koja se ovih dana igraju u lokalnim parkovima, a budućnost nije vremenska odrednica koja obuhvata narednih nekoliko godina. Ovde se planovi prave za narednih 40 godina."

*Izvor citata: Magazin energetskog portala, br. 16 (2019)