Portal Pirot Plus online objavljuje danas 1500-tu temu od Nove godine. Za sedam godina postojanja realizovali smo 20.000 objava!!!

21. avgust 2019. 13:30 Društvo Pirot Plus Online

Pre neki dan bili su Milivojevići u Redakciji. Simpatični blizanci, izuzetno korektni, uvek su uz nas u svakoj (ne)prilici. Mnogo znaju i za njih nema – ne znamo, ne možemo! Obično jedan od njih, Slobodan, mada zaista ne znam ko je ko, obično kaže – da razmislim. I tu je kraj svih dilema. Zaista sve znaju. Skromni, radni. Imaju svoju Agenciju tamo u Zip centru. Nije reklama, ali, fenomenalni su! Sa njima imamo izuzetnu poslovnu saradnju i uskoro ćemo uraditi još jedan posao. Da kažem i to da nisu skupi i ne koštaju DESET PUTA VIŠE od nekih kojima se tako plaća.

Aplikacija jednostavnija oko 500 evra, ona složenija, do hiljadu, možda i dve, u zavisnosti šta sve treba da se uradi, ali i ko je i odakle je naručilac posla. Za naše ljude uvek povoljnije! Ali nikako nije 10.500 evra! Ko razume, shvatiće! Doduše svi mediji pričaju, ali niko glasno! Mi, evo u "poluglasu"! Ako treba ...

Zašto ovaj uvod!?

Ovaj tekst, ova objava biće naša HILJADUPETSTOTA, od Božića, otkada smo počeli da objavljujemo naše tekstove i na Instagramu. Broj objava imate na Instagramu. Ne "naduvavamo" kao drugi! Ne dopisujemo i ne udaramo u "tambure" da smo najposećeniji. Ne! MI SMO INFORMATIVNO NAJBOLJI MEDIJ! To kažemo mi velikom odgovornošću, s tim se slažu mnogi od vas! To mogu SVAKOG DANA DA DOKAŽEM!

Pre neki dan, kada smo finiširali novi projekat, BLIZANCI SU NAM rekli podatak za ponos!

Od 2012. godine otkada imamo drugo javno glasilo, zove se Portal Pirot Plus online, za koje uredno plaćamo državi sve dažbine, do ovih dana uradili smo 20.000 tema ili objava, ili postova kako hoćete. DVADESET HILJADA.

Koliko li je tu trebalo rada, truda...

To su uradili Ivana Stojanov, Sonja Ćirić, Ljubiša Stojanović, Biljana Stanković i Nenad Paunović. Da bratski delimo, svako po četiri hiljade tema! Ako ovome dodamo produkciju vesti na Radiju, ako dodamo da tokom nedelje radimo emisije u okviru projektnog finansiranja ili sa konkursa Ministarstva kulture, onda vam je potpuno jasno koliko se predano radi!

Ne hvalim, ovo prvi put objavljujem, lep je povod!

Ako ovome dodamo da se subotom, nedeljom i praznikom u gradu manje radi, ako dodamo i to da objave o vremenu i ovo kada se najavljuju neki dogadjaji, što je nekima "prva vest" ne bi trebalo da računamo, onda zaista možemo da budemo ponosni.

Računali smo, zamislite da u jednom danu objavimo šest, sedam ili osam tema. U proseku, što nije malo! Pogledajte druge, biće vam jasno. Ispisali smo pravu istoriju ovog grada za ovih sedam godina. KNJIGA, FILM...

Ne gledam u tudje, jer to ne činim naprosto zbog sebe da se ne bih nervirao čitajući svašta, šta će mi, a i zašto bih kada neću videti ništa značajno. Često mi prijatelji pošalju neki tudji post, komentarišući ironično. Šta su uradili, kako su uradili, padežne greške čak i u naslovu, itd. Uz to, neki od njih "rade" u kancelarijama "puravelnika" tamo im telefon, grejanje, voda, struja, internet, sve za DŽ! Ha! Zašto ne kad ON nije dugme!

Uz sve to, mi smo se odlučili za nešto drugačiju formu Portala. Kako obično kažem to je TV PORTAL, jer nastojimo da otuda, odakle dolazimo, donesemo ne fotografski dokument, već materijal snimljen našim skromnim, ali sasvim korektnim kamerama. Za dronove, za skupe fotoaparate, za kamere, nemamo para. Ali, kao što vidite, imamo utemeljeno znanje stečeno decenijama rada, osvajano na brojnim edukacijama, seminarima, radio danima, svetskom radio danu u Kopenhagenu.

Imamo ozbiljne novinare, savesne, vredne koji su razumeli da je njihov posao da stalno govore ISTINU, da znaju da pitaju sagovornike, da pitaju ono što običan svet hoće da pita, da ne gledaju u tudje, da ne uzimaju, daleko bilo, tudje teme i tekstove. Da na sastanku Redakcije svakog jutra imaju u glavi to se zna, najmanje DVE TEME I DVE VESTI. Da traže originalne ideje, da svakog dana budu novi, još bolji. Da budu svesni da novinar živi u njima 24 časa, da poštuju ljude, da se ne bave senzacijama i da ne smeju da se igraju tudjim sudbinama. Kriv je onaj, znate za PREZUMPCIJU NEVINOSTI, kada Sud donese pravosnažnu presudu!

Verujte mi, kada se vratim s posla i kada pošaljem na Tviter sve ono što smo danas uradili, ako "zid" na Portalu nije popunjen, ako osam tema nije postavljeno, ne osećam se zadovoljnim! Možda preterujem u tome ali, tako smo naučili! I tako radimo!

I kada već pišem o NAMA, mada vam svakodnevno pokazujemo i ko smo i kakvi smo, moram da kažem i to da u neravnopravnoj borbi, nastojimo da ne samo radimo dobro i već se borimo da opstanemo. Nikoga ne vučemo za rukav. Projekti koje radimo na Konkursu za projektno finansiranje Grada, uvek su originalni i ne nalaze se u programskoj šemi!

Na Konkurs Ministarstva kulture, prema oceni članova Komisije, šaljemo veoma kvalitetne projekte koji dobijaju visoke ocene. Od pet projekata koje smo poslali ove godine četiri su prihvaćena i pohvaljena!

Suština našeg postojanja je u čestitosti, radu na istinit način, marljivosti svih ljudi i njihovom vaspitanju da su skromni, a uspešni, vredni i efikasni.

Naš cilj je da budemo jasni, blagovremeni i da je svaka informacija koju objavimo uvek proverena. Uvek smo bežali od tabloidnog rada, kakvom pribegavaju neki dopsinici, ali, nažalost i vlasnici (???) medija.