Podneto 15 prijava zbog vožnje pod dejstvom alkohola

26. novembar 2012. 11:52 Gradska hronika Pirot Plus Online

[aside]Ministarstvo unutrašnjiih poslova do 1. decembra organizuje preventivno-propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja “Ispravno vozilo-bezbedno vozilo”. Akcija se organizuje u saradnji sa Auto – moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila. Cilj akcije je da se besplatno proveri tehnička ispravnost vozila, kako bi se neispravnosti blagovremeno otklonile, a time ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja. [/aside]

Na području Policijske uprave u Pirotu, proteklog vikenda, u noći između subote i nedelje, protiv 15 vozača podnete su prekršajne prijave zbog upravljanja vozilima pod dejstvom alkohola. U prostorijama za zadržavnaja do 12 sati, odnosno do istrežnjenja, zadržana su 4 vozača. Iz Policijske uprave apeluju na vozače da prilikom upravljanja motornim vozilima izbegavaju upotrebu alkohola i vode računa o svojoj bezbednosti i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Pripadnici saobraćajne policije u narednom periodu pojačaće kontrolu učesnika u saobraćaju u pogledu poštovanja saobraćajnih propisa, a posebno kontrolu koja se odnosi na upravljanje vozila pod dejstvom alkohola. Prema učesnicima u saobraćaju koji ne poštuju saobraćajne propise preduzimaće se sve raspoložive zakonske mere.