Počela rekonstrukcija puta ka Blatu. Alternativni put jedini prilaz selu

15. septembar 2020. 13:33 Gradska hronika Pirot Plus Online

Sanacija puta u dužini od 2200 metara od Sadikovog Bunara do sela Blato počela je danas. Na ovoj deonici kompletno će biti zamenjena kolovozna konstrukcija u punoj širini. U prvoj fazi koja će trajati 20 dana radiće se na tamponiranju i propustima, rekao je prilikom današjeg obilaska terena, Milan Djelić, šef gradilišta firme "Drumovi AD".  

Iz ovog preduzeća već su obavestili da će u toku prve faze radova biti kompletno obustavljen saobraćaj na ovom lokalitetu narednih 20 dana, ali se to danas, ipak nije desilo pa su automobili i kamioni mogli da koriste levu traku kolovoza.

Djelić kaže da će svi oni koji se upute ka selu Blato, od sutra, morati da koriste alternativni put koji se nalazi na putu Pirot - Ponor sa isključenjem ka selu Blato na levoj strani. Radnici preduzeća "Drumovi AD" narednih dana će urediti ovaj alternativni put kako bi automobili i mini busevi mogli nesmetano da ga koriste. Takodje, radnici Komunalca su, na ovom putu uredjivali i zelenilo i rastinje. Za kamione i veće autobuse je predvidjeno korišćenje puta Donji Striževac - Bela Palanka - Pirot.

Finansijer sanacije i ovog putnog pravca je Evropska banka za obnovu i razvoj Republike Srbije, investitor "Koridori Srbije", izvodjač radova firma "Trejs", a pod izvodjač "Drumovi AD".