Obuka iz prve pomoći-„Sekunde koje život znače“ . Polaznicima uručene diplome

21. decembar 2017. 08:30 Društvo Pirot Plus Online

Udrženje gradjana „Leka“ u saradnji sa Službom hitne pomoći u Pirotu, uz podršku Kompanije „Tigar tajers“ , realizovalo je projekat pod nazivom „Sekunde koje život znače“ . Obuka je bila namenjena učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima.Obuku je uspešno savladao 41 polaznik kojim su, sinoć, u prostorijama Službe hitne pomoći uručene diplome.

Autor Projekta , Aleksa Živković, predsednik Udruženja gradjana „Leka“ smatra da je neobično važno znati kako reagovati u prvim trenucima i pružiti pomoć osobi dok ne dodju lekari Hitne službe. Često put od kuće do škole može biti opasan, u šta je imao priliku da se uveri, pa je to bio osnovni motiv da realizuje projekat „Sekunde koje život znače“.

Jedan od polaznika obuke iz prve pomoći, Milan Stefanović, učenik Gimnazije, kaže da je stekao dragocena znanja i da je spreman da na pravi način reaguje i pomogne.

Nečelnica Službe hitne pomoći, dr Vladana Stojanović, kaže da veliki broj ljudi ne zna broj telefona Hitne, a kamo li da pruži prvu pomoć. Obuka je uspešno realizovana i zadovoljna je odnosom polaznika prema aktivnostima i vežbama koje su realizovane i stečenim znanjem.