Na Staroj planini održana likovna kolonija “Tuk-tam po Staru”

01. jul 2024. 08:02 Kultura Pirot Plus Online

Od 5. do 9. juna na Staroj planini održana je likovna kolonija, koja je okupila 14 likovnih stvaralaca iz različitih krajeva Srbije. Inicijator ove kolonije je Bogoljub Janaćković, poreklom iz Pirota. Janaćković je vojni penzioner, ali se u poslednjih par decenija bavi i umetnošću, posebno karikaturama.

Kako je rekao u izjavi za medije, dugo je želelo da organizuje koloniju u svom rodnom kraju. Okupio je 14 ljudi, među kojima su vrsni umetnici. Janaćković kaže da je izuzetno zadovoljan odazivom ljudi i rezultatom, a posebno mu je drago što su ideju prepoznali i podržali gradonačelnik i mnogi drugi.

Gradonačelnik Vladan Vasić je takođe posetio izložbu i tom prilikom rekao da su slike zaista lepe i zahvalio organizatoru na ideji.

Vasić se nada da će se kolonija organizovati i nadalje jer je to divna promocija Stare planine, lepa reklama za Pirot i lepo druženje.

Tokom kolonije je nastalo tridesetak dela, uglavnom tehnika ulje na platnu. Slike će biti podeljene sponzorima i svima koji su pomogli koloniju

Na svečanosti povodom završetka kolonije uručene su i zahvalnice svima koji su podržali i pratili organizaciju.