Miroljub Antić-Nova perspektiva: Da zajedno nastavimo dalje...

01. april 2020. 10:35 Pirot Plus Online

Svedoci smo da je život kod nas i svuda u svetu na trenutak stao. Iz ovog perioda krize samo zajedno možemo dalje. 

Međutim, svakodnevno dok se nalazimo u neočekivanoj blokadi izazvanoj epidemijom, pratimo i bavimo se samo negativnim činjenicama koje ne deluju dobro po stanovništvo i celu zajednicu u celini.

Ali, SVE PROLAZI I PROĆI ĆE, a mi sutra moramo da nastavimo dalje između ostalog moramo i da jedemo.

Obraćam Vam se ispred Socijalne zemljoradničke zadruge "Nova Perspektiva" u želji da zajedno uprostimo procedure i pomognemo našim poljoprivrednicima da nesmetano mogu da obavljaju radove u polju, i proizvedu našu domaću zdravu hranu, što je teško uraditi u periodu zabrane kretanja.

Kako stvari trenutno stoje potrebno je da se poljoprivrednik dopisom obrati Ministarstvu poljoprivrede, da čeka 48 sati na odgovor i dobije dozvolu za odobreni dan za radove u polju, i to samo ako ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo. To mora da radi stalno, a verujte da teško možete da dobijete broj telefona jer je taj broj određen za brojne okruge u Srbiji.

Šta sa poljoprivrednicima koji nemaju poljoprivredna gazdinstva, šta kada su u pitanju hitni radovi u polju, oni ne čekaju na proceduru i dozvole.

Zato predlažemo DECENTRALIZACIJU !!!

Dozvole za poljoprivrednike treba da se izdaju na lokalnom nivou i to u saradnji sa Štabom grada Pirota, PU Pirot i Poljoprivrednim stručnim službama Pirot.

Ovo predlažemo iz razloga što svi poljoprivrednici nemaju računare, a sa druge strane patrole policije lako mogu da prepoznaju šetače u gradu od poljoprivrednike koji su na njivi, ili se vraćaju sa njive.

Na kraju, za sve što nam se dešava kriv je ljudski faktor, i jedino mi možemo da zajedno rešavamo probleme i nastavimo dalje.

Da ne bude po onoj narodnoj HLEBA, HLEBA GOSPODARU !!!

Srdačno.

Miroljub Mika Antić