Ministarka Atanasković u poseti kompaniji Tigar a.d.

12. april 2021. 17:04 Privreda Pirot Plus Online

Kompaniju Tigar a.d. danas je posetila delegacija Ministarstva privrede na čelu sa ministarkom Anđelkom Atanasković u okviru akcije obilaska kompanija širom Srbije.

Ministarka Atanasković obišla je proizvodni pogon Fabrike Obuće zajedno sa menadžmentom Kompanije, predstavnicima Regionalne Privredne Komore, Gradonačelnikom Grada Pirota i načelnicom Pirotskog okruga, Draganom Tončić.

Tom prilikom Ministarka se upoznala sa proizvodnim asortimanom kompanije i istakla da je država i dalje velika podrška pirotskom Tigru koji postiže sve bolje rezultate. Posebno je raduje činjenica što u fabrici radi dosta mlade, ženske radne snage, kao i što 80% proizvodnje ide za izvoz.

Pomoćnik generalnog direktora Tigra, Danijela Aleksov, kaže da se u ovom pogonu dnevno, u tri smene, proizvodi sedam do osam hiljada pari obuće. Ovakva upošljenost kapaciteta i stabilno poslvanje nije bilo moguće bez pomoći države. Pomoć se pre svega ogledala u eliminaciji zaostalih dugovanja iz perioda 2012. godine. Tigar je na pragu usvajanja novog UPPR-a koji će, uz rasterećenje dugova, biti garant buduće finansijske stabilnosti. Tigar u ovom trentku 80 posto svoje proizvodnje realizuje na ino tržištima.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, izrazio je veliko zadovoljstvo što je ministarka privrede, Anđelka Atanasković, posetila Tigar a.d. To je značajan signal gradu Pirotu i Tigru da država vodi računa o ovoj Kompaniji.

Načelnica Pirotskog okruga, Dragan Tončić, takođe je istakla da je privredni rast od velikog značaja. Regionalni razvoj, naročito na jugu Srbije, je bitna karika za dalje poslovanje i razvoj privrede.

Video: Ministarstvo privrede

Tekst i foto: Tigar a.d.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković sutra će posetiti Babušnicu.