"Leteća pojačanja" iz Naise, odlučila derbi. Rukometašice Pirota poražene u Žitoradji !

08. decembar 2019. 11:46 Sport Pirot Plus Online

Prva liga Srbije, Istok


10. kolo


Žitorađa: ŽRK Žitoradja - ŽRK Pirot 34:25 ( 16:13)


ŽRK Pirot: Potić Savić, Stojanović 2, Ćirić 4, Sl. Tančić 2, Sm.Tančić (K) 9, An. Jovanović 1, Spasić , Tolić, Marija Ilić, Randjelović, Djordjević 2, Grozdanova 5


Dogodilo se i to! Rukometašice Pirota poražene su u Žitoradji !!! U ovoj, ovakvoj Ligi, od početka se znalo da jedino Žitoradja može da ugrozi primat našem timu.


Žitoradjani su, očigledno ambiciozni, procenjujući kvalitet timova, procenili da mogu da osvoje prvo mesto. Doveli su nekoliko rukometšica i napravili saradnju sa mnogo poznatijim niškim superligašem Naisa.


Ono što je posebno bilo uočljivo pre ovog derbija, "dosetljivi" domaćini iskoristili su pauzu u prvenstvu Super lige, zbog učešća Srbije na Svetskom prvenstvu , ali i mogućnost u propisima i doveli pojačanja iz prve ekipe Naise. Inače pravila kažu da se to može da uradi samo za jednu utakmicu.


Prema rečima Make Ilić, predsednice Kluba, koja je i ovog puta, za svaki slučaj, sedela na klupi kao golman, naša ekipa je u jednom periodu prvog poluvremena igrala dobro, vodile sa dva razlike izmedju 13. i 18. minuta da bi kasnije dozvolila domaćinu da povede. Sa mnogo grešaka igralo se u nastavku, mada je i tada naš tim, bio u prilici da preokrene rezultat u svoju korist. Promašen je sedmerac, nekoliko "zicera" i to je bilo dovoljno da Žitoradjanke, u čijem timu je samo jedna rukometašica iz ovog mesta , uspele da pobede i ne samo to, već naprave ubedljivu razliku.


Ovaj poraz, medjutim, nije umanjio šanse našem timu, da u drugom delu osvoji prvo mesto. Ekipa iz Žitoradje dolazi u Pirot, neće imati pravo da dovodi "leteća" pojačanja. Sve ovo utoliko pre što je Žitoradja izgubila bod u Svilajncu. Pobeda pirotskog tima protiv Žitoradje u Hali Kej, odlučila bi prvenstvo .


Pitanje je, medjutim, da li na ovakav način Rukometni savez Regiona Istočne Srbije radi za dobro ženskog rukometa ili podržava klubove koji će, kao i mnogi do sada "igrati samo jedno leto"!