Kamera ne miruje i vaša pisma: Betoniran Kružni; Čisti se Bistrica, Kenac i unučići! Rade se igraonice, gde su pare za kuće na Koridoru?

30. jun 2021. 13:11 Kamera ne miruje Pirot Plus Online

    Nekoliko jutrošnjih detalja. Radnike Komunalca video sam na uglu Nikole Pašića i  ulice prema pijaci. Bio sam u kolima, iza kolone vozila. Nisam snimio.

    Jesam, medjutim, po treći put, ovaj kružni tok na ulazu u grad. Radnici MDS obećali su da će biti do kraja dana gotovo. I jeste.

  Preostaje da Komunalac (ponovo oni) urede onaj deo u sredini!

........................................................................................................

   Nekako reagujem po inerciji kada negde vidim one teške mašine. Tako i jutros. 

  Ostao je onaj drugi deo od starog kupatila dalje, do uliva u Nišavu. Valjda će i to biti uradjeno!

...........................................................................................................

  Čuo se žubor vode, tu pored kanala. Uh, debela ladovina.  Evo malo svežine. Po ko zna koji put, bravo za Komunalac i kanal koji je posle toliko godina, sada ok.

    U Parku zalivaju travu. Ovde na prostoru ispred kanala u hladovini drvoreda “divlji parking”. Moglo bi i drugačije.

  Dok sam snimao, zvao me Kenac, čuveni Piroćanac,  penzioniše u Sloveniji. Jovan Mijalković, puno ime i prezime, (mada ga tako malo ko zna) šeta u parku unuke. Lepo mu u Pirotu. Dogovorili smo razgovor. Kada se unuci vrate kući. Sad je dadilja! 

....................................................................................................................

  Evo i vaših mejlova:

Igralište u Tigrovom naselju

Jovica Mijalković

    Drago mi je da ima ljudi koji zele da urade dobro za nas grad i prijatan zivot u njemu.Komsija se osvrnuo i na ulicu u svom pisanju,i ono sto sam vam poslao,molbu upucenu opstini.

   Nadamo se skorasnjem resenju svega ovoga.Srdacan pozdrav i sve dobro zelim.

......................................................................................................................

Marta

Jovana

..........................................................................................................................

  Dragi prijatelji, hvala za poverenje.

 Ovih dana krenuće da se uredjuju sva igrališta, dečije igraonice. Pretpostavljam da je ovo i danas bio početak. Znam da su samo sredjene postojeće sprave.

   Marta, obećavam da ću sutra pitati Dragana Stankovića, načelnika Gradske uprave. Iz Koridora kažu da je predmet u Pirotu.

  Što se svetiljki tiče, danas je stigao prvi kontigent od 1500 sijalica. Radi se o veoma značajnom javnom privatnom partnerstvu. Pogledajte razgovore sa Bojanom  Ivkovićem i  Nenadom Nikolčićem, predstavnikom partnera Emporio Beograd.

  Postoje tu neki detalji koji nisu rešeni. U tom delu, to Vi bolje znate, izgleda i da nema stubova. To je u planu, takodje, da se radi! Izgleda van ovog projekta.