IZBORI 2023! Naši reporteri se javljaju sa terena! Sa vama smo tokom celog dana

17. decembar 2023. 11:32 Izbori 2023 Pirot Plus Online

foto: CeSID

Izborni proces se zahuktava. Naši reporteri krenuli su na teren.

Ovo su biračka mesta. Ima ih 86 u gradu i selima. Upisano je 45.407 birača.

Krećemo! Naši reporteri uzimaju prve izjave sa lica mesta. Hronološki ćemo objavljivati sav materijal koji budemo prikupili.

Prvi izveštaj sa lica mesta dobili smo sa biračkog mesta broj 22, jedinog u okviru OŠ "Dušan Radović". Naš reporter Andrija Raković razgovarao je sa predsednicom biračkog odbora, Katarinom Mitrović.

Nešto malo pre 11:30, po dogovoru, naš reporter Nenad Paunović razgovarao je sa Jovanom Milenkovićem iz Gradske izborne komisije. 

Oko 13 časova počele su da pristižu informacije sa biračkih mesta u pirotskim osnovnim i srednjim školama. Naši reporteri Nenad Stanković i Andrija Raković razgovarali su sa predsednicima biračkih odbora. Izlaznost je dobra, velika gužva je oko 12 časova bila u prizemlju škole "Vuk Karadžić". Za sada sve teče mirno, bez većih incidenata. 

Prema rečima Ljiljane Panajotović, predsednice biračkog mesta broj 8, izlasnost na tom mestu do 12 sati je oko 30 posto. Ukupno je 667 upisanih za lokalne, a 657 za parlamentarne. Kontrola je izvršena od strane američke ambasade, a nisu uočene nikakve nepravilnosti.

Tijana Bošković, zamenica predsednika biračkog odbora na biračkom mestu 28, rekla je za naš Portal: "Izlaznost je na zavidnom nivou (oko 30 posto), a upisano je 947 na parlamentarnim i 960 na lokalnim izborima. Bilo je nepravilnosti koje su otklonjene". Ipak, nismo dobili dodatne informacije oko nepravilnosti od Predsednice. Takođe, nije bilo nikakve kontrole sa strane.

Što se naših biračkih mesta tiče, vlada dobra atmosfera. Nije bilo većih incidenata niti prekršaja, kažu predsednici biračkih odbora. Izlaznost je, na biračkim mestima u pirotskim osnovnim i srednjim školama, uglavnom iznad 50 procenata. 

Evo izveštaja sa biračkog mesta broj 1.

Biračko mesto broj 17 danas je izgledalo ovako:

Biračko mesto Prisjanski put, u trenutku dolaska našeg reportera Nenada Paunovića, bilo je vrlo aktivno.

Nakon informacije da je posle 16 časova da je izlaznost na državnom nivou 42,36%, a na lokalnom 52,8%, naši reporteri Nenad Paunović, Nenad Stanković i Andrija Raković nastavili su sa obilascima biračkih mesta. Posle preseka u 17h (najnovija informacija) izlaznost je 47,2%. Uzorke je izneo CeSID. U objavama ispod podatke su nam izneli predsednici biračkih odbora iz OŠ "Sveti Sava" i OŠ "Vuk Karadžić".

Dobili smo i izjavu od Jovana Milenkovića iz GIK-a, u gradskoj upravi: 

Najnovija vest je da je do 18 sati izlaznost u Pirotu 62,73%. Intersantan podatak je da je Pirot, u procentualnom smislu, iznad Niša, Vranja, Prokuplja i Leskovca!

Naš reporter Nenad Paunović obišao je "kružni put" - Poljsku Ržanu, Trnjanu, Veliki Jovanovac, Izvor i Krupac. Nažalost, ne znamo konkretan razlog zašto nismo dobili konkretnu informaciju u Krupcu.

Naša "izborna lista" u sastavu - Nenad Paunović, Nenad Stanković i Andrija Raković, završila je sa obilaženjem biračkih mesta oko 18 časova i 30 minuta. Svima nama preostaje da sačekamo rezultate, za koje se nadamo da ćemo ih dobiti u što kraćem mogućem roku. Još oko pola sata do završetka glasanja!