Koalicija "Pirot protiv nasilja": Još uvek nije doneta konačna odluka o učešću naših odbornika na Konstitutivnoj sednici Skupštine grada

26. januar 2024. 11:25 Izbori 2023 Pirot Plus Online

Cilj današnje konferencije za medije predstavnika koalicije "Pirot protiv nasilja" je da se šira javnost upozna sa aktivnostima koalicije u periodu posle proglašenja izbornih rezultata, na decembarskim izborima, rekao je Čedica Džunić, kandidat za odbornika.

Kada smo postali svesni svih izbornih anomalija i nepravilnosti, usledila je pravna borba sve dok nismo iscrpeli sve mogućnosti, istakao je Džunić i dodao da su članovi koalicije obilazili teren i prikupljali relevantne činjenice. Svoje opoziciono delovanje upotpunili smo i praćenjem aktuelnih hapšenja koja su uznemirila javnost prethodnih dana.

Goran Đurić, kandidat za odbornika Koalicije "Pirot protiv nasilja" rekao je da je, posle svih uloženih žalbi, koje su iz banalnih razloga odbijane, ostalo da se uloži žalba Ustavnom sudu, za šta je rok 30 dana.

Na pitanje novinara da li će odbornici Koalicije "Pirot protiv nasilja" 7. februara, za kada je zakazana Konstitutivna sednica Skupštine grada, učestvovati u radu Skupštine i da li to znači da će time priznati rezultate izbora Džunić je odgovorio da konačna odluka, na nivou Koalicije, još uvek nije doneta.