Goran Lazarević: Imamo podršku grada i ljubitelja fudbala. Sada je na nama da opravdamo ulaganja i očekivanja. Prva liga je naš jedini cilj!

22. januar 2023. 11:55 Sport Pirot Plus Online

Kad pre!?

Samo protiv prolaznosti vremena ne možemo! Kada se ono završi jesenji deo prvenstva Srpske lige, fudbaleri Radničkog odoše na zasluženi odmor, a, evo za neki dan, fudbalska lopta će se ponovo kotrljati.

 Zaista, kad pre!?

Fudbaleri Radničkog, prema najavljenom, 23. januara u 13h počinju pripreme za nastavak prvenstva.

 Koliko je značajan ovaj period i koliko će biti bitno proleće, neka vam pokaže tabela:

Trener Goran Lazarević je u Beogradu. U stalnom je kontaktu sa sa predsednikom Bratislavom Ćirićem i njegovim saradnicima.

Raduje nedavna izjava gradonačelnika Vladana Vasića koji je rekao da je grad stvorio sve uslove za razvoj sporta, ali će nastojati da nekim klubovima, pre svih Radničkom i košarkašima Pirota, omogući finansijsku podršku kako bi Pirot ovog proleća imao prvoligaške ekipe.

Uostalom, grad ovakvog razvoja, sa brojnim završenim projektima, sada zaslužuje da svojim sugrađanima omogući uslove za kvalitetnija takmičenja.

Sve ovo, naravno, smatramo značajnim i kada su u pitanju kvalitetne pozorišne predstave, uslovi za mlade itd.

   Vasić je nedavno govorio i o pripremi projektne dokumentacije za uređenje pokrivenih tribina, prostorija, ispod hotela Stadion. Sve to je sada u vlasništvu grada, što je za dalji razvoj veoma bitno. Uz to, još jedan, četvrti teren sa veštačkom travom omogućiće Radničkom, ali i ostalim  klubovima da treniraju i igraju u sve boljim uslovima.

Podsećamo, prvenstvo počinje za vikend 4. i 5. marta.

Evo rasporeda utakmica prvog kola.

 Interesantan detalj. Ponavljamo, novi trener Jagodine je Marko Vidojević, bivši šef Stručnig štaba Radničkog. Utoliko će ovaj derbi biti interesantniji.

 Vidojeviću želimo uspeh sa ekipom Jagodine, ali, naravno, posle meča  njegovog tima sa Radničkim u Pirotu!