Dom kulture i ove godine priprema bogat program u okviru Pirotskog leta

01. jul 2021. 11:30 Kultura Pirot Plus Online

Koncertom Ansambla Doma kulture na trgu počela je ovogodišnja manifestacija Pirotsko kulturno leto. Pored toga Dom kulture će u narednom periodu realizovati još mnogo aktivnosti u sklopu ove manifestacije.

Na današnjoj konferenciji za medije direktor Doma kulture Pirot, Miško Ćirić, najavio je programe koji će se održati do kraja leta. Već ovog vikenda, u subotu 3. jula, Hor Doma kulture održaće koncert na Kaleu, sa početkom u 19 časova. Kada su koncerti u pitanju, ovog meseca u Pirotu će nastupiti grupe “Ničim izazvan”, “Negativ”, “Artan Lili”, a koncert će održati i pevač Nikola Rokvić.

Potom će biti i programa za decu na trgu ispred Doma kulture  – haos animatori, dečje predstave...

Jedna od aktivnosti koja izaziva najveće interesovanje Piroćanaca tokom Pirotskog leta je Međunarodni folklorni festival. Direktor Miško Ćirić je istakao da ove godine, zbog epidemiološke situacije, nisu mogli da organizuju dolazak ansambala iz zemalja sa drugih kontinenata i zemalja širom Evrope, ali će učestvovati folklorni ansambli iz Bugarske, Makedonije i nekoliko gradova naše zemlje.  

Pored navedenog u planu su i besplatne projekcije filmova.

Ćirić je ovom prilikom naglasio da će svi koncerti grupa i pevača biti održani na Kaleu i da će praćenje ovih aktivnosti za građane biti besplatno.