Da li se neko uplašio Radničkog posle serije pobeda! Slabo Jedinstvo uz asistenciju nekog sudije iz Knjaževca osvojilo bodove!!!

09. april 2022. 18:48 Sport Pirot Plus Online

Srpska liga Istok
21.kolo

Gradski stadion u Paraćinu

Paraćin : Jedinstvo – Radnički  1:0 (1:0)

Radnički: Stoiljković - , Stojanov 6, Dojkić 7, Gajić 6 (Sekulić 6), Kamenović 7, Petrović 6 (Stojković), Ristov 7, Mančić 7, Ignić 6, Stojanović 6 (Tošić ), Radivojević 6.

Rezerve: Brkić, Mitov, Tošić,  Stojković, Blagojević, Živković, Sekulić
Strelac : Petrović (Jedinstvo) u 45. minut iz penala

Nisam dugo gledao Radnički na gostovanju. Sećam se utakmica u Prvoj ligi. Pod tim nekim utiskom, a znajući da je Gradski stadion u Paraćinu po uslovima tu sa našim Stadionom, Leskovcem…
Prvi utisak, da je teren loš, da je lopta loše skakala, ali da je bolji od nekih livada na kojima se igra ovo takmičenje.

Drugi i najbitniji utisak da smo danas videli jednog sudiju, koga kao da su spustili padobranom i rekli mu, ono je lopta, ovi u zelenim dresovima su domaći, ovi beli Radnički. Idi i sviraj što ti se sviđa.

Čovek se zove Miloš Jocić iz Knjaževca. Ne znam da li je slučajno izabran za ovaj meč, tek bilo je svega. Procene kod prekršaja, smešni žuti kartoni, valjanje fudbalera domaćeg tima, golmanov šou pred svojim golom, ukrao je dečko najmanje pet minuta. Lopta je često bila van terna, igrači Radničkog su morali da trče da je donesu.

I kruna svega, kada je čistu napucanu loptu, ruke Gajića bile su u prirodnom položaju, svirao u 47. minutu penal.

Smejali su se u novinarskoj loži, rekao mi je moj dragi kolega, komentarisali kako su domaći ni krivi ni dužni jednim šutom na gol obezbedili utakmicu.

Jedinstvo iz Paraćina - možda su imali fudbaleri ovog tima slab dan, ali igrali su ko u klin, ko u ploču. U nastavku su imali još jedan šut na gol, kada je Stoiljković nogom odbranio. Nisam mogao da ga ocenim. Za degažiranja se ne dobija ocena.
Imali su gosti i u prvom i u drugom poluvremenu loptu u nogama sigurno 80 posto, ali ,,mnogoljudna odbrana,, domaćih uspevala je na sve  načine da se odbrani.

E sad, Marko Vidojević, može da se nervira za mnogo toga što sam upravo napisao, može ali ne mora. Moraće da se ljuti na nedostatak koncentracije, mirnije igre, snalažljivosti pred golom. Od 90 minuta, 80 sigurno igralo se na jedan gol. Domaći postavili dva autobusa. Samo predsednik, sekretar i ekonom nisu stajali ispred golmana , koji je pak bio posebna priča.

Ne znam, ne bih da o tome razmišljam, ali nije se valjda neko uplašio da je Radnički krenuo i da u ovakvom takmičenju napravi neko čudo i zaplaši ove što su gore zaseli. Jer videli ste o oni su počeli da pucaju !

Završavam, ne gledam Radnički napolju. Da mi kolega Miroslav Djordjević nije ponudio da preuzmem njegov prenos, mirno bih odremao, ili bih išao da gledam fudabelerke Jedinstva.

Ako sam i pomislio da u ovoj Srpskoj ligi ima fudbala, onog pravog i ima sudjenja, onog poštenog, onda sam se teško prevario.
Ovakav sudija i ovakvo Jedinstvo u gornjem delu tabele, e pa verujte mi, to je izgleda prava slika gde smo i šta se dogadja u ovom delu Srbije koji s mnogo pompe zovu Fudbalski Savez regiona Istočne Srbije. Ako je ovaj u žutom na centru učenik jednog čuvenog sudije iz Knjaževca, onda mi ništa neće biti čudno. Sad se toga setih!

Ako svaku reč analizirate osim geografskih odrednica ovo Fudbalski savez mi kiselo deluje.
Da ne kažem nešto gore.
Baš mi je bilo muka od svega.