Da li i Pritvorska jedinica Pirot čeka novu Vladu Srbije? U KPZ Niš 44 pirotska pritvorenika!

29. septembar 2020. 13:44 Gradska hronika Pirot Plus Online

Sećate se MS, bio je direktor Staračkog doma gde je korona napala nekoliko desetina starih osoba. MS je poslednji  "stanar" pirotske Pritvorske jedinice.  Prebačen je u Niš. Od tada je "pirotski zatvor" (tako nam je lakše) prazan. Ostala su četiri komandira, a petnaestoro zaposlenih putuje svakodnevno na posao u niški Kazneno popravni zavod.

Smatrajući da je pirotski zatvor, koji postoji 120 godina, neophodan, da se remeti rad pravosudja, pravi problem advokatima, da se prave dodatni troškovi, otvorili smo ovu temu i krenuli da istražujemo.

Ko je i zašto odlučio da zatvori pirotski Zatvor!? Pritvorenika više nema, dvorištem šetaju golubovi

Pirotski "zatvor" i dalje u "pritvoru"!

Ništa novo! Pirotski pritvor i dalje ne postoji, zaposleni rade u Nišu, pravda spora, pritvorenici putuju!

REAGOVANJA: Ko je sve "trenirao strogoću" nad zaposlenima i želeo da ukine pirotski Zatvor?

Ovih dana  ponovo smo "ušli u temu"!  Mislim da je neko od medija, ovih ovde, nešto uradio "reda radi"  i da se nisu baš pretrgli.

Krenuo sam redom.

Zoran Manić, predsednik Višeg suda, rekao mi je da nema novih informacija. Osim onog pisma pre nekoliko meseci. Čeka se!!

Sonja Nešić, viši javni tužilac  sa kojom smo ranije razgovarali, nije prihvatila da bilo šta kaže iz prostog razloga što i dalje i pored interesovanja, nema novih detalja. Radi se otežano, dovoze se pritvorenici, zna se i način kako se to radi.

Srdjan Mitić, advokat, inače, naš česti saradnik u ovakvim i sličnim temama,  razočaran, komentarisao je da će to i nadalje tako i da očigledno neko smatra da može i ovako.

Slavoljub  Stanković, predsednik Zajednice advokata Pirota,  podsetio je da su se početkom juna, kako je jedino moguće, obratili Advokatskoj komori Niš, koja je prigovor uputio Advokatskoj komori Srbije i da se do dana današnjeg niko nije oglasio.

Iz naših izvora saznali smo da su zainteresovani razgovarali sa Vladanom Vasićem, gradonačelnikom. Inače i mi smo u poslednjem Presingu, takodje pitali!

Kako nas je Vladan Vasić i u ovom slučaju uputio na Miloša Colića, zamenika gradonačelnika, to je naša Sonja Ćirić pre neki dan donela izjavu.

    Pre nego da objavim ovaj post, uspeo sam da čujem Dejana Panića, upravnika Kazneno popravnog zavoda Niš. Rekao je da se ništa nije promenilo. Da obilazi Pritvorsku jedinicu u Pirotu, da se zaposlenima iz Pirota izlazi u susret  za putovanja, ali da do sada nije dobio neku novu informaciju. Ni reči više.

Saznali smo, iz naših izvora, da su u KPZ Niš smeštena 44 pritvorenika  na osnovu mere koju su naložili pirotski sudovi.

Bilo kakav komentar nije potreban. Šta to znači za dinamiku rada sudova, troškove, rad advokata!?

Bilo kako bilo, dok se Vlada Srbije ne formira i ne imenuje novi ministar i ovo će, kao još mnogo toga što je u nadležnosti Vlade, morati da sačeka!