Budući prvaci posetili školu "Vuk Karadžić"

05. april 2022. 09:03 Društvo Pirot Plus Online

U subotu, 2.4.2022. godine OŠ "Vuk Karadžić" otvorila je vrata za buduće školarce, decu iz svih pripremno predškolskih grupa PU „Čika Jova Zmaj“ i njihove roditelje.

Roditelji su imali prilike da od direktora čuju najvažnije podatke iz istorijata škole, od pedagoga, psihologa, logopeda i socijalnog radnika kako da se pripreme za testiranje, kako da kvalitetno iskoriste vreme do polaska u školu, da rade na prevenciji razvojnih poremećaja, kako da ostvare pravo na besplatne udžbenike. Deca i roditelji imali su priliku da se sretnu sa svojim učiteljicama i da čuju šta se neguje u našoj školi: partnerstvo, kreativnost, različitost, tolerancija. Nastupio je i hor učenika i nastavnika po kome je naša škola jedinstvena u gradu.

U festivalskom delu dana predškolce su sačekali stariji drugari i pokazali im šta će to zanimljivo učiti iz nastavnih predmeta: matematika, srpski jezik i strani jezici, istorije, geografije, biologije, fizike, hemije, informatike, tehnike i tehnologije, likovne i muzičke kulture i fizičkog i zdravstvenog vaspitanja.

Iz škole ističu da je to bio dan za pamćenje, prepun ljubavi, darivanja i učenja.

*Tekst i fotografije: OŠ "Vuk Karadžić"