Bojan Pešić: “Osvajamo” Sarlah sa pirotske strane! Čekamo mehanizaciju i dobro vreme i krećemo! Mnogo bilo još malo ostalo!

31. decembar 2020. 08:11 Gradska hronika Pirot Plus Online

Samo kratko podsećanje, kada je tamo  2014/ 2015. godine krenula uveliko izgradnja tunela podno Sarlaha, našim sugrađanima, vlasnicima vinograda i vikendica na Sarlahu zatvoren je put. Od tada je krenula njihova borba da dobiju svoja oduzeta prava.

Priču smo započeli 17. juna kada smo bili u podnožju našeg brda. Znate ono "kroz kanalizaciju do vinograda”.

Stevica Ivanković, Ljubinka Nikolić i mnogi drugi, nastojali su svako na svoj nači da se izbore da se put proseče.

Ne znam koliko su doprineli naši razgovori sa ovim ljudima, tek da nije Dušan Mijuk  shvatio problem i pokrenuo mehanizaiju, pitanje je kako bi sve dalje išlo. Uz Mijuka i Vladan Vasić, a kasnije i Bojan Pešić doprineli su da se "nešti pomera".

Krajem novembra Aktor je završio poslove i otišao. Juče smo objasnili. Da ponovimo.

Dušan Mijuk: Koridori Srbije završili najveći deo posla na Sarlahu!

Dakle, ostalo je da Grad uradi ovu "kopču" između Naselja Sarlah, ulice Tihomira Đorđevića i prosečenog puta. Drugo je, da li će se raditi onaj deo koji je Aktor koristio za rad. To je ulica Janka Veselinovića. U kojoj su fazi aktivnosti. S tim pitanjem naša Ivana Stojanov otišla je do Bojana Pešića, načelnika nadležnog Odeljenja u Gradskoj upravi.

Dani pred nama, naravno da nisu za bilo kakve akcije. Čekaćemo tamo posle 15. januara, kada se sve vrati u "kolosek" da saznamo nove detalje. Za sada toliko.

Mnogo bilo, još malo ostalo!