Dušan Mijuk: Koridori Srbije završili najveći deo posla na Sarlahu!

29. decembar 2020. 12:58 Gradska hronika Pirot Plus Online

Nedavno smo, posle vašeg poziva, bili na onom putu na Sarlahu koji je prosečen da bi naši sugrađani stigli do svojih vinograda, vikendica…

Put je završen u jednom delu.

Drugi deo puta, prema Koridoru, nije završen, takva je bila naša "ocena".

Ovih dana, Dušanu Mijuku poslali smo postove koje smo objavili.

Mijuk je odmah odgovorio i pojasnio stanje.

Na slici u prilogu je istačkana deonica koja je prema projektu bila predmet sanacije od strane KS. Ostalo nije naša nadležnost. Slike koje si mi poslao uglavnom su slikane na prilazu lokalnom putu Sarlah sa lokalnog puta 2. Ta deonica (ulica Janka Veselinovića) nije bila predmet naših radova, ali je Aktor koristio za prolaz svoje mehanizacije i nasipao prilazni put drobljenim kamenom. Da nije nasipano situacija bi bila zasigurno još gora. Konfiguracija terena jeste problematična posebno za komunikaciju u zimskim uslovima.

Da objasnimo detalje. Deo koji je, kako je Mijuk objasnio,obeležen tačkama je urađen. Medjutim, u poruci sam prigovorio da i taj deo kolovoza ne izgleda da je završen. Pogotovo ivice .

Deo puta, koji Mijuk naziva Ulicom Janka Veselinovića (obeležili smo crvenom linijom) nije predviđen i to je deonica koja je saobraćaj. Otežan!

Predstoji da se uradi, proseče put obeležen plavom linijom, ili nastavak Ulice Tihomira Đorđevića koja vodi iz Naselja Sarlah (desno).

To je deo  je Gradska uprava prihvatila da finansira.

 (O tome ćemo sutra razgovarati sa Bojanom Pešićem, načelnikom Odeljenja za urbanizam i stambeno komunalne poslove).

Naši sugrađani, umesto putem koji treba da finansira Gradska uprava, sada idu utabanom stazom kroz Dlgošijinu njivu!

 Dušan Mijuk nam je takođe rekao da se još uvek rade "papiri" za Knjaževačku ulicu!