Akcija "Bezbedno od kuće do škole" za pirotske prvake i njihove roditelje

07. septembar 2012. 11:32 Društvo Pirot Plus Online

Policijska uprava Pirot, Školski saobraćajni centar i opština Pirot i ove godine prve nedelje septembra organizuju akciju Bezbedno do škole. Svi prvaci dobiće brošuru o bezbednosti u saobraćaju, a u školama će biti organizovana predavanja za prvake I njihove roditelje, kaže u izjavi za Plus radio Dalibor Živković, iz Saobraćajno školskog centra.

- Cilj je da se ukaže prvenstveno roditeljima da je upravo njihovo ponašanje i poštovanje saobraćajnih propisa vrlo važno, s obzirom da se deca ugledaju na roditelje u svemu, pa i kada je ponašanje u saobraćaju u pitanju. To je posebno važno za decu ovog uzrasta kada postaju samostalni učesnici u saobraćaju, kaže Živković

Predavanja su ove nedelje organizovana u OŠ "Sveti Sava" I OŠ "8. septembar", a naredne nedelje i u preostale dve osnovne škole. Krajem nedelje predavanje će biti organizovano I u OŠ "Hristo Botev" u Dimitrovgradu. Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnih 5 godina na drumovima u Srbiji u saobraćajnim nesrećama nastradalo je 151 dete. Situacija u Pirotu je, ako ne najbolja onda jedna od najboljih. Za poslednjih 25 godina ni jedno dete nije smrtno stradalo. Takodje je vema mali broj povredjene dece.