ZZ Poljska Ržana realizuje dva javna rada

24. april 2014. 09:10 Gradska hronika Pirot Plus Online

Perica Minčić, direktor Zemljoradničke zadruge Poljska Ržana kaže da su ovoj organizaciji odobrena dva javna rada na konkursu koji je sprovela lokalna samouprava. Prvi je projekat “U lepšem selu”, koji će se realizovati u MZ Poljska Ržana, a drugi - projekat “Za lepši Sopot”, koji je proisteko iz dobre saranje ove dve mesne zajednice, kaže Minčić.

- U Sopotu realizujemo jedan od najobimnijih javnih radova na području opštine. Reč je o zameni krova na zadružnom domu u ovom selu. Sredstva od 267.000 dinara koja su odobrena, nisu dovoljna za kompletnu realizaciju ovog projekta, tako da će biti neophodna sredstva iz samodoprinosa. Projekat će trajati dva meseca, uz angažovanje tri lica sa evidencije Nacionalna služba za zapošljavanje, kaže Minčić.

Za projekat koji se realizuje u Poljskoj Ržani i koji je predvidjeno da traje tri meseca odobreno je, takodje, 267.000 dinara uz angažovanje dva lica

- U Poljskoj Ržani sredjujemo dečije igralište, teren za mali fudbal, a organizovaćemo I neke radove na sredjivanju seoskog groblja, napominje Minčić.

Zemljoradnička zadruga Poljska Ržana postoji godinu dana, i u tom periodu uredila je par prostorija u jednom delu zadružnog doma, koji je bio u izuzetno lošem stanju.