Zlatne staze Jerme izazov za planinske trkače

23. maj 2019. 13:00 Društvo Pirot Plus Online

U organizaciji sportskog udruženja „Skaj tim“ ,uz podršku Turističke organizacije Pirot i Šumskog gazdinstva iz Pirota, u subotu će se održati planinske trke pod nazivom „ Jerma Golden trails“. Prema rečima organizatora očekuje se oko stotinu takmičara iz nekoliko zemalja i tridesetak iz Pirotskog okruga. Održaće se ukupno tri trke, za decu na hiljadu metara, i za odrsle na stazi dužine sedam ipo kilometara i najzehtevnija trka na 35.

Bratislav Zlatkov, direktor Turističke organizacije Pirot, najavio je događaje za naredni period koji se ne odnose na gastronomske manifestacije.

Šumsko gazdinstvo Pirot i Turistička organizacija neguju odličnu saradnju koja se ogleda, pored ostalog, i u sređivanju prostora i staza u dolini Jerme. Darko Đorđević, upravljač Specijalnog rezervta prirode "Jerma" kaže da je do sada mnogo toga urađeno što privlači pažnju turista, sportista i rekreativaca.

Direktorka trke „Zlatnim stazama Jerme, Nevena Rajković, je veoma zadovoljna odzivom takmičara. Pored sportskih rezultata ona smatra da je jako važna promocija prirodnih lepota našeg kraja.

Glavni organizator planinskog trčanja u kanjonu Jerme, Jovan Stefanović, istakao je osnovne karakteristike takmičenja.