Završni radovi na školi u Staničenju

03. februar 2015. 08:00 Društvo Pirot Plus Online

Osnovna škola „Dušan Radović“ planira da reši problem grejanja u vrtiću „Prvomajski cvet“ tako što će sa jednim parnim kotlom povezati vrtić, balon halu i matičnu školu, čime bi se dosta uštedelo, rekao je direktor škole Slavko Ilić.

- Mi smo uzeli da uradimo projekat kotlova jer je to investicija koja vredi mnogo. Od para koje imamo mi smo uradili stolariju i ostaje škola u Staničenju da se uradi i da uradimo balon halu. U planu je i da se sa jednim parnim kotlom poveže vrtić, balon hala i matična škola, čime bi se dosta uštedelo. Sa time treba požuriti, ali i sa pripremom projekata čija je izrada u toku, objasnio je Ilić.

Radovi na izgradnji škole u Staničenju uveliko traju, ubrzanim tempom se radi i uskoro se može očekivati otvaranje škole. Osmorazredna škola iz Crnoklišta se seli u Staničenju, a u Crnoklištu ostaje četvororazredna škola. Škola ima 7 učionica, jedna je za predškolce, 2 sanitarna čvora i nastavničku kancelariju.

- Uskoro, ja se nadam u toku februara da ćemo otvoriti ovu novu školu. Nadzorni organ iz Direkcije obilazi radove svakodnevno, ja sam bio u petak, radi se kako treba, brzi je tempo rada, sada već moleri treba da rade, postavljanje laminata i parketa, grejanje i voda je završeno, ostaje da se poveže struja i nadam se da se uskoro uselimo i pustimo objekat u rad, naveo je Ilić.

Kako je direktor istakao, ovo će zaista biti nešto što vredi i po pitanju opreme i po pitanju uslova za nesmetan rad dece.